Brač, Hrvatska
Printscreen/Youtube
Brač, Hrvatska

Printscreen/Youtube

Foto: Printscreen/Youtube

Profesor na Fakultetu političkih nauka Dragan Simeunović komentarisao je da kao najsigurniju destinaciju za letovanje vidi Grčku. On je naglasio da treba izbegavati putovanje i letovanje u Hrvatskoj zbog porasta antisrpskog raspoloženja.

- Pitanje odlaska na odmor u Hrvatsku je pitanje inteligencije. Možete proći lepo, ali vi ste se kockali. Visok je procenat mogućnosti da budete napadnuti. Treba da budete opušteni na odmoru, a ne napeti. Neprijatnost možete da doživite i kod kuće, ali to nije tako često i izostaje napetost. Iz tog razloga ne preporučujem ni Crnu Goru, jer postoji ta vrsta napetosti koja se može pretvoriti u sukob. Nije pametno - rekao je profesor Simeunović.

hrvatski navijači

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Dve države su značajno pogoršale retoriku i ponašanje prema srpskim turistima i narodu u celini. 

Srbija je prelepa, priroda, jezera, planine, reke, sela i gradovi, toliko toga možete i sami istražiti i iznova otkrivati svoju zemlju.

Ustaše iz A-HSP marširaju Zagrebom

Printscreen/Youtube

Foto: Printscreen/Youtube

Zato treba maksimalno iskoristiti takvu pogodnost i putovati po našoj zemlji. Ne idite tamo gde vas ne vole i ne žele. Odaberite destinacije u Srbiji, Grčkoj i ostalim zemljama gde se u miru možete odmoriti, bez straha da će vam automobil biti razlupan, išaran pogrdnim grafitima, gde vas niko neće juriti po plaži zato što ste Srbin ili zato što nosite dres svoje zemlje, kluba za koji navijate.

Turiste iz Hrvatske u Beogradu niko ne napada, čak ni kada namerno provociraju nošenjem "kockastih" motiva.

Komentari (2)

pinokio

27.05.2020 16:41

profa lepo kaze , to je stvar inteligencije. Pametan se uci na tudjim greskama a budala na svojim. Ja licno od sad idem samo po Srbiji i Grcka naravno . Da je Rumunsko more lepse i malo blize isao bih i tamo , oni nas gotive takodje i Italijani . NDH i CG nikada vise . Jednostavno inteligentna sam osoba i nisam mazohista .

Viktor Mladenovski

30.05.2020 16:57

@pinokio - ,,Inteligentna'' osoba...