Gradski prevoz, GSP
Alo!/Vladimir Marković
Gradski prevoz, GSP, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Incident se dogodio kod Saobraćajne škole, na autobuskoj stanici Zemun - Gornji grad, kada je jedan građanin hteo, bez zaštite, da uđe u vozilo. Kada mu to šofer nije dozvolio primenio je silu, povredio čoveka i oštetio vozilo!

Događaj nam je opisala Beograđanka, očevidac, koja je snimila deo incidenta.

- Vozač je otvorio prvo prednja vrata kako bi desetak ljudi ušlo, a zatim ostala vrata da bi putnici koji žele mogli da izađu. To je iskoristio jedan muškarac bez maske i ušao - opisuje vidno uznemirena žena. - Vozač je ustao sa svog mesta i krenuo ka sredini autobusa. Obratio se putniku bez zaštite rečima "Pa daj čoveče nemoj me praviti budalom, je l' treba otkaz da dobijem"?

Prema rečima naše sagovornice, muškarac je izašao iz vozila i krenuo da vređa, psuje, šutira autobus i torbom koju je nosio udara autobus. Na to je vozač došao do prednjih vrata i rekao mu da ne lomi i ne šutira. Čuvši te reči muškarac kao da je podivljao, počeo je kroz otvorena prednja vrata da šutira i udara vozača!

Pročitajte i:

- U jednom momentu je stvarno izgledalo da će se opasno potući, starija gospođa je prva prišla i počela da brani vozača. Prišla sam i ja, dok je ovaj divljao kao mahnit, okrenula sam mu leđa nadavši se da ipak neće smeti da me udari s leđa. Tu se on zaustavio, a onda se začula lomnjava. Odvalio je retrovizor meni iznad glave i pobegao.

Vozač se, prema njenim rečima tresao, pozvao je policiju.

- Pitala sam ga da li je dobro, a on je rekao putnicima da izađu iz autobusa, jer je oštećen. Dok smo mi nastavili dalje, neko je prokomentarisao "evo je policija, i to marica, ali džaba kad je ovaj pobegao" - rekla nam je žena.

Incident na uglu Takovske i Cvijićeve ulice

Dušan P. (39) iz Beograda koji je pre dva dana na uglu Takovske i Cvijićeve ulice drskim i bezobraznim gestovima provocirao šofera GSP-a saslušan je danas u Javnom tužilaštvu u Beogradu.

Protiv njega je podetna krivična prijava i tereti se da je na javnom mestu izazvao uznemirenost građana i da je ugrozio bezbednost oštećenog vozača GSP.

Njemu su uručena i tri prekršajna naloga zbog nepropisnog parkiranja (kazna 5.000 dinara), otvaranja vrata nasred ulice (kazna 3.000 dinara) i načina na koji se kasnije uključio u saobraćaj (kazna 5.000 dinara).

Snimak obračuna na uglu Takovske i Cvijićeve ulice, koji je srećom ostao verbalan, pojavio se na društvenim mrežama. Na njemu se vidi staložena reakcija vozača autobusa koji nije reagovao na “nastup” muškarca već je samo ostao u svojoj kabini, dok se ovaj nije smirio i seo u kola.

 

Pročitajte još:

 

Komentari (1)

Pop

30.06.2020 18:07

Наоружајте возаче са тазерима и обучите их како да их најбоље искоисте да би се насилници упозорили са електро шоковима ако не разумеју српски.