granica
PrintscreenFacebook
granica

PrintscreenFacebook

granica, Foto: PrintscreenFacebook

Bili smo svedoci, slobodno možemo reći agonije srpskih turista u trenutku kada je Grčka trebalo da otvori svoje granice.

Ali je poznato da smo mi kao nacija vrlo prilagodljivi, pa sada gotovo da retko ko pominje opciju prelaska teritorije te zemlje, kako bi stigao do svog omiljenog grčkog letovališta.

Pojedini turisti su ipak bili na dobitku ovom prilikom, iako možda ranije nisu baš o tome mnogo razmišljali. Nekako je svima bilo sasvim normalno da prilikom putovanja automobilom do Grčke prelazi teritoriju Severne Makedonije, a ne Bugarske.

Preko Bugarske ili ne?

Ko odluči da letuje na primer u blizini Kavale, kao i na Tasosu, odnosno u regiji Istočne Makedonije i Trakije, svakako ima mnogo benefita ako se odluči za prelazak bugarske granice.

Ipak, svim srpskim turistima koji su se uputili put Peloponeza, recimo, ali i Olimpske regije, kao i Halkidikija, ali i mnogih grčkih ostrva, definitivno je mnogo lakše ukoliko prelaze teritoriju Severne Makedonije i jedan od najtraženijih graničnih prelaza, Evzoni.

Mada, trenutno je situacija takva, da nam granice Grčke uopšte nisu otvorene.

PROČITAJTE JOŠ

Komentari (1)

Llubiša

31.07.2020 21:38

Ma idite slobodno, da posle možete da se hvalite po selu i okolini, ako se vratite, ne vratili se da Bog da, stoko nedokazna.