POJAVILO SE MESO ZARAŽENO TRIHINELOM! Puno je larvi, ovo su prodavnice u kojima ne smete da ga kupujete!

Resorno ministarstvo i Uprava za veterinu apelovali su na ljude da meso i proizvode od mesa kupuju isključivo u odobrenim objektima.

Meso
Meso, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Svinjsko meso iz porodičnog gazdinstva u Starim Banovcima izvor je zaraze trihinelozom od koje je obolelo sedmoro ljudi.

Protiv odgovornih biće podnete krivične prijave, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

 

Vanrednom kontrolom veterinarske inspekcije u tom mesu utvrđeno je prisustvo larvi parazita trihinela spiralis, izazivača zarazne bolesti trihineloze, od koje je obolelo sedam osoba.

"Životinje su zaklane na nepropisan način u objektu mesare Darka Dražete iz Starih Banovaca koji, inače, nije odobren u Upravi za veterinu za delatnost klanja životinja", piše u saopštenju.

Mleveno meso
Mleveno meso, Foto: Profimedia

Oko 80 kilograma mesa povučeno je iz prometa, a resorno ministarstvo i Uprava za veterinu apelovali su na ljude da meso i proizvode od mesa kupuju isključivo u odobrenim objektima.

 

Prisustvo trihinele spiralis u mesu izaziva kod ljudi trihinelozu, koja je parazitska bolest, a praćena je povišenom temperaturom, jakim bolovima u mišićima i oticanjem lica.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Radovan
  15/03/2019 - 17:58
  Zašto vandredno pa nekada je sanitarna ispekcija obilazila radnje dva do tri puta mesečno. Zadnjih 20 goduna ih nema po rafnjama. Nekada je hleb stajao tako da prodavac mora da ti doda a danas svako pretura prljavim rukama i bira.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi