Psi lutalice, Prijepolje
RINA
Psi lutalice, Prijepolje

RINA

Psi lutalice, Prijepolje, Foto: RINA

Od početka godine u prijepoljski Dom zdravlja zbog ujeda pasa lutalica javilo se dvanaest građana, problem je aktuelan već mesecima unazad, a eskalirao je kad je dečak bežeći od pasa podleteo pod automobil.

Predsednik opštine Prijepolje obratio se zahtevom Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstvu unutrašnjih poslova – Sektoru za vanredne situacije sa molbom za rešavanje ovog problema.

Inače, u Prijepolju su, za manje od dva meseca, proglašene tri vanredne situacije. Prve dve, zbog epidemije korona virusa i obilnih snežnih padavina su i dalje na snazi, a treća vanredna situacija, proglašena zbog učestalih ujeda pasa lutalica, ukinuta je svega nekoliko sati nakon donošenja.

Pročitajte još:

Komentari (1)

miki

23.01.2021 11:45

Kakvi ujedi napuštenih pasa, oni traže domi gazdu. Za 10 evra kupe plastične zube po uzoru psećem zubalu. Dezinfikuju kožu i pritisnu tu plastičnu vilicu, zagrebu ili plitko probije kožu. Na Hitnoj lekar konstatuje plitke rane slične ujedu životinje. Sa tim izveštajem ode lice u Opštinu i naplati ili preko Suda 80.000 do 120.000 dinara. TO JE ISTINA O NAPADU PASA NA LJUDE.