Mira Marković
EPA/Saša Stanković

 

Mira Marković

EPA

Mira Marković, Foto: EPA

 

Tačnije, njega u medijima nigde nije bilo od Slobine smrti, kada je imao 32 godine. Malo više od deceniju stariji, Marko je osedeo i sada malo više podseća na oca.

Ćerka Marija Milošević, koja živi u Crnoj Gori, bila je sprečena da prisustvuje jer ne poseduje putne isprave i ostala potrebna lična dokumenta, zbog čega nije mogla da bude ni na sahrani svog oca 2006. godine, prenosi BK televizija.

Pročitajte i:

Marko Milošević pobegao je u Rusiju 6. oktobra 2000, samo nekoliko sati posle svrgavanja njegovog oca s vlasti. Mirjana Marković je za njim otišla u Rusiju u februaru 2003.

Prema pisanju medija, krajem 2007. dobili su politički azil u Rusiji. Poternica je bila raspisana i za Markom Miloševićem, kome se takođe u odsustvu sudilo u Požarevcu po tužbi trojice pripadnika pokreta Otpor, ali je u međuvremenu oslobođen svih optužbi zbog zastarevanja.

Marija i Marko, deca bračnog para Milošević, neće prisustvovati sahrani.

Dragan Kočović, potpredsednik Udruženja "Sloboda" kaže da je u kontaktu sa Marijom i Markom, koji su vrlo teško podneli majčinu smrt.

- Pogodila ih je njena smrt. Marija je na Cetinju, izolovana. Nema dokumenta u Crnoj Gori. Kod kuće je, ne izlazi... Loše je, šokirana je. Nije 20 godina videla majku. Marko je do poslednjeg trenutka bio sa Mirom - kaže Kočović.

Marko Milošević

Alfa Moskva / BK televizija

Marko Milošević, Foto: Alfa Moskva / BK televizija

 

Mira Marković je preminula u nedelju u 77. godini u Moskvi usled komplikacija izazvanih upalom pluća, koju je dobila nakon dve operacije.