Prokuplje
Printskrin
Prokuplje

Printskrin

Prokuplje, Foto: Printskrin

Zbog kako je obrazloženo zbog "značajnog porasta pregleda pacijenata sa respiratornim tegobama, kao i zaraženih virusom kovid 19”", krizni štab u Prokuplju je proglasio vanrednu situaciju na celoj teritoriji za koju je nadležan. Odluka je doneta na jutrošnjoj sednici kriznog štaba i stupa na snagu odmah.

Kako bi se sprečilo dalje širenje zaraze, procena kriznog štaba je da je neophodno donošenje vanrednih operativnih mera zaštite, a uslov za njihovo donošenje je proglašenje vanredne situacije.

Da li je i u vašem gradu/državi proglašena vanredna situacija ili vanredno stanje?

 

– O sprovođenju ove odluke staraće se krizni štab za praćenje stanja i preduzimanje mera na teritoriji grada Prokuplja po ovlašćenju Gradskog štaba za vanredne situacije Prokuplje, a odluka će odmah biti dostavljena Okružnom štabu za vanredne situacije Topličkog okruga, Republičkom štabu za vanredne situacije - Sektoru za vanredne situacije, javnim preduzećima, ustanovama i drugim učesnicima u sprovođenju mera zaštite i spasavanja – napisano je između ostalog u obrazloženju Odluke o uvođenju vanredne situacije.

Odluci da se uvede vanredna situacija prethodio je zaključak Štaba za vanredne situacije na osnovu procene rizika i očekivanog daljeg razvoja situacije na području ugroženom opasnošću izazvanom pandemijom zaraze izazvane virusom korona.

Odluka je doneta i kako se navodi, na osnovu izveštaja epidemiološke službe Doma zdravlja Prokuplje, gde tvrde da je u poslednjih nekoliko dana konstatovan značajan porast pregleda pacijenata sa respiratornim tegobama, kao i zaraženih virusom korona, iako su prema zvaničnom izveštaju iz bolnice tokom jučerašnjeg dana na infektivnom odeljenju ove ustanove hospitalizovana četiri pacijenta za čitav Topčlički okrug, od kojih su tri pozitivna na koronu.

Pročitajte još: