BOMBONJERA U OBLIKU VELIKE ALBANIJE Prodaje se širom Srbije, kada se otvori sledi neprijatno iznenađenje, a na poleđini poruka upućena svim Srbima! (FOTO)

U Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije naglašavaju da je ovakav način deklarisanja mimo svih zakonskih normi, ali i nepoštovanje građana naše zemlje.

Prodavnica
Foto: Tanjug/Tanja Valić

Veliki broj trgovinskih lanaca u Srbiji u svojoj ponudi ima "Kamila" bombonjere, na čijoj deklaraciji je jasno istaknuto da je "uvoz sa Kosova" čime se grubo krši Ustav Srbije, gde u preambuli stoji da je to sastavni deo naše zemlje, kao i preporuke Minstarstva trgovine.

AKTUELNO: PREVARA NA RAFOVIMA ŠIROM SRBIJE Kupujemo artikle koji nisu ono što mislimo - Šema je jednostavna, ali su nas proizvođači ipak nasamarili!

 

Da sve bude gore, kada se otvori kutija, primetno je da su čokoladne bombone poređane u obliku "velike Albanije", čime je upućena jasna provokacija svim kupcima i građanima u Srbiji.

Nadležni organi, analtičari i predstavnici Udruženja potrošača najoštrije su osudili prodaju ovakvog proizvoda u našoj zemlji i poručili da on pod hitmo mora da bude i sklonjen sa rafova. 

 

- U prodavnici sam naišao na bombonjeru "Kamila", koja naoko izgleda lepo i odlučio sam da je kupim. Iskreno, nisam obratio pažnju na deklaraciju jer to nikada ne zagledam. Kada sam došao kući, slučajno sam pogledao i pao mi je mrak na oči. Na deklaraciji proizvoda koji sam kupio u Srbiji stoji zemlja porekla Kosovo. Nisam mogao da verujem da je neko to dozvolio- svedoči vidno razočaran građanin Srbije. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Kamila Chocolate (@kamilachocolate) on

 

Hitna reakcija

Analitičar i izvršni direktor Centra za međunarodnu javnu politiku Mišel Zubenica rekao je da ovakve stvari ne bi smele da se događaju u Srbiji i da bi ovaj proizvod što pre morao da bude sklonjen sa rafova. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Kamila Chocolate (@kamilachocolate) on

 

- Stav naše zemlje po pitanju Kosova je jasan, kao i naš Ustav. S toga ne bi smo smeli da dozvolimo da na rafovima viđamo proizvode sa kosovskom deklaracijom. Sve mi je ovo dodarno neshvatljivo ako imamo u vidu da oni već dugo drže 100 odsto takse na našu robu i da se naše firme muče da neki proizvod plasiraju na Kosovo. Uz sve to bombonjera ima oblik "velike Albanije", što je direktna provokacijaza svakog našeg građana.

LOŠA VEST ZA SVE NESAVESNE VOZAČE Ako se ubuduće nepropisno parkirate - Parking servis vam neće biti jedini problem!

U Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije naglašavaju da je ovakava način deklarisanja mimo svih zakonskih normi, ali i nepoštovanje građana naše zemlje.

VUČIĆ NAPUSTIO ZGRADU VMA!

AUTOR: Alo.rs/ M. I. DATUM I VREME: 18.11.2019. 08:24 - 18.11.2019. 08:33 Vraća se odmah radnim obavezama. Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen Zdravstveno stanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića je stabilno i pušten je kući posle lečenja na Vojno-medicinskoj akadimiji, prenose mediji. HITNO! STIGLI REZULTATI O STANJU PREDSEDNIKA SRBIJE!

- Postavili su bombone malo ukoso da se ne bi lako primetilo. To je ogromna provokacija i ne mogu da verujem da još uvek stoji u rafovima u prodavnica - požalio se razbesneli potrošač. 

30. GODINA OD DANA KAD JE CELA SRBIJA PLAKALA 178 rudara ušlo je u okno broj 2! Usledila je stravična eksplozija, a njih 91 nikad se nisu više vratili!

Jasni propisi

Nadležni organi smatraju da ima propusta u ovakvm načinu deklarisanja i napominju da carina, a potom i svi ostali moraju biti mnogo pažljiviji i rigoroznijij za poslovanje distributera na ovakav način. 

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE: OTVORILI SMO BOMBONJERU U OBLIKU VELIKE ALBANIJE Pogledajte kako izgledaju čokoladice koje se prodaju po Srbiji - Albanci nam se smeju u lice! (FOTO)

BONUS VIDEO: Alo.rs na licu mesta! Drama u naselju Braća Jerković

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Ratko
  19/11/2019 - 08:33
  Pa sta cudi Srbin bi i majku proda samo da je njemu lepo!
  • Bosna do arktika @Ratko
   19/11/2019 - 14:02
   A ko ne bi matere ti 🤪 i ja bi
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi