Probudio sam se u hotelu sa pet zvezdica, poplavljen!

alo.rs | vesti 2017-07-17 22:58:17 2017-07-17 22:58:17

Toma V. iz Beograda i njegova porodica umalo su stradali na godišnjem odmoru na Sitoniji.

Alo!

Godišnji odmor u Grčkoj umalo je bio koban za Beograđanina Tomu V. i njegovu porodicu, koji su mogli da izginu u hotelu sa pet zvezdica na Sitoniji.

Kako svedoče za Alo!, juče ujutru su se probudili u poplavljenoj sobi.

- Kada sam otvorio oči shvatio sam da kiša ne pada samo napolju, nego i unutra. Soba nam je bila poplavljena! - tvrdi za Alo! Beograđanin koji je pre nekoliko dana sa porodicom otišao na letovanje u Porto karas na Sitoniji.

Želeći da "odmori kao čovek", naš sagovornik je na aranžman dao više od 2.000 evra, da bi sa prvom olujom ostao, bukvalno, na cedilu.

- Pošao sam na odmor sa decom, dve bebe, imaju četiri meseca i godinu i po dana. Uplatili smo skup aranžman, u hotelu sa pet zvezdica, kako ne bismo morali ni o čemu da brinemo, ali se ispostavilo da uopšte nije tako - kaže nam Toma koji i dalje ne može da se oporavi od šoka.

Pravo iz kreveta ugazio je u vodu, a onda je video da se kišnica sliva niz zidove. Odmah se uplašio za živote svojih mališana.

- Voda je lila niz elektro-instalacije, samo sam razmišljao kako ćemo da se zapalimo. Odmah sam zgrabio telefon i pozvao recepciju, niko mi se nije javljao. Bili smo smešteni na drugom spratu, istog momenta sam krenuo dole i shvatio da nije poplava samo u sobi, već i u hodnicima - objašnjava Toma V. svoju agoniju.

 

Umesto razumevanja, na recepciji je naišao na osoblje koje mu je savetovalo da skupi svoje stvari, pa će ga "već prebaciti u drugu sobu".

- Nisam mogao da verujem šta mi pričaju! Hotel poplavljen, samo što ne počne da varniči na sve strane jer voda lije niz zidove i kablove, a oni mi hladno kažu da mi, koji smo tu sa dvoje male dece, sami iznesemo stvari, pa će videti gde će sa nama? Užas! - kaže Toma i dodaje da su nakon rasprave dve devojke došle da iznesu kofere, a u drugu sobu su ih prebacili tek nakon tri sata. U međuvremnu, radi bezbednosti u hotelu je isključena i struja.

- Napolje ne možeš jer lije kao iz kabla, sve je pod vodom, a u hotelu haos. Zvao sam i turističku agenciju preko koje smo doputovali. Dali su mi broj predstavnika ovde u Grčkoj i rekli mi da jurim njega. On se nije javljao satima. Uzvratio mi je poziv tek oko pet sati popodne! - ogorčen je naš sagovornik koji ne može ni da krene ka Srbiji, jer je u Grčkoj kolaps i mnoga područja su poplavljena.

Strah od toga šta je sve moglo da im se dogodi da se nije probudio i dalje mu stvara jezu.

- Čekali su satima da isključe struju. Šta bi bilo da je voda došla u dodir sa strujom?! Ne smem ni da zamislim - kaže nam Toma V. koji se ozbiljno razmišlja da što pre krene natrag za Beograd, čim mu vremenske prilike to dozvole.

Međutim, on će kao i mnogi turisti morati malo da sečeka. Na Sitoniji su se izlile reke, te je ceo kraj poplavljen, a gosti brojnih hotela su evakuisani na više spratove, jer je voda prodrla u objekte, a mnogima je i poplavila automobile.

Iako je u pojedinim delovima kiša stala, biće potrebno dosta vremena da se voda povuče i sanira nastala šteta. Do tada, naši turisti su prepušteni na milost i nemilost neba i hotelskog osoblja koje očigledno ne zna da se snađe u ovim vanrednim situacijama.

Srpski konzul obišao popavljena područja

Generalni konzul Srbije u Solunu Siniša Pavić usled nevremena koje je zahvatilo područje Halkidikija obišao je mesto Toroni koje je najviše pogođeno padavinama.

Kako je objavljeno na sajtu Konzulata Srbije u Grčkoj, srpski državljani su se u ponedeljak u jutarnjim satima najviše javljali iz Toronija, gde se nalaze na letovanju.

Saopšteno je da se konzul uverio u ozbiljnost situacije, ali i u činjenicu da padavine polako prestaju, a i dalje pojedini delovi mesta nisu pristupačni.

- U kontaktu sa lokalnim vlastima dobijena je informacija da se voda polako povlači i da se potpuni prestanak padavina očekuje u toku noći kada bi trebalo da se prilike normalizuju - dodaje se u saopštenju i ističe da je od lokalnih vlasti dobijena "važna informacija" za sve koji su pretrpeli štetu na vozilima.

- Njima će u utorak izdati potvrdu o vanrednoj situaciji koja će koristiti kod naplate štete kod osiguravajućih kuća - ističe se u saopštenju i dodaje da se, radi eventualnih daljih informacija o nastaloj situaciji svi zainteresovani, u naredna 24 sata, mogu obratiti na telefon Generalnog konzulata RS u Solunu +30 2310 244 265.

Expand player
Pogledajte više