Izvor
Facebook
Izvor

Facebook

Izvor, Foto: Facebook

Objavivši fotografije ovog lokaliteta Karađorđević je istakao da je na ovom mestu 1936. godine narod podigao spomen-česmu kralju Aleksandru, mučki ubijenom u Marselju dve godine ranijе i da su upravo na ovom mestu, krvave ruke pripadnika OZNE ("odeljenja za zaštitu naroda" nove komunističke vlasti) bez suđenja i pravde ubile i pokopale najmanje 1.500 ljudi.

Pročitajte još:

"Bio je to necivilizacijski i vandalski čin i ta nepravda nije ispravljena do današnjih dana. Potrebno je samo malo dobre volje i hrišćanske ljubavi onih koji o tome odlučuju, da se područje Kraljeve česme dostojanstveno uredi, da se česma obnovi i da se podigne spomenik onima koji su na ovom lokalitetu nevinini ubijeni. Kao Srbi, hrišćani, građani Beograda, ne smemo da dozvolimo da se vandalizam ovekoveči kroz đubrište i šut. Molim i apelujem na sve one koji o tome odlučuju, da se ovaj lokalitet što pre uredi i dostojanstveno obeleži" - napisao je Princ Filip.

Izvor

Facebook

Izvor, Foto: Facebook

On je izrazio zahvalnost istoričaru Srđanu Cvetkoviću i svim ljudima iz Inicijativnog odbora za obnovu devastirane Kraljeve česme u Lisičijem potoku i postavljanje spomenika žrtvama revolucionarnog terora, što su Kraljevu česmu otrgli od korova, što održavaju ovaj lokalitet i što se svojski trude da svoju inicijativu sprovedu u delo, ističući da na tom putu imaju i njegovu bezrezervnu podršku.

Bonus video - Vučić o Beogradu na vodi, kako je san postao stvarnost.