Miljana Ristić Stanković
Privatna arhiva
Miljana Ristić Stanković

Privatna arhiva

Miljana Ristić Stanković, Foto: Privatna arhiva

Na klinici u Londonu preminula je Miljana Ristić Stanković (32) iz Vranja, koja je bolovala od agresivne mijeloblastne leukemije.

Pročitajte još:

 

Đaci, profesori i uprava u Osnovnoj školi “Branko Radičević” sa nevericom i velikom tugom primili su vest o omiljenoj profesorki književnosti i srpskog jezika, koja se iz rodne Jagodine udala i zaposlila u Vranju.

Opaka bolest bila je jača od mlade majke sina Lazara (2). Najteža životna borba Miljane Ristić Stanković trajala je više od dve godine. Zbog lečenja u Engleskoj u Pčinjskom okrugu i Jagodini organizovane su brojne humanitarne akcije za prikupljanje finansijske pomoći teško oboleloj mladoj ženi. U akciji prikupljanja novca za njenu operaciju inostranstvu učestvovao je i “Alo”.

 

Ubrzo nakon porođaja mlada profesorka obolela je od retke vrste leukemije. Zahvaljujući ljudima dobre volje, transplantacija koštane srži obavljena je u oktobru 2017. godine u Londonu. Nakon uspešne teške operacije, nastupile su zdravstvene komplikacije zbog agresivne hemoterapije i infekcije pluća i jetre.