ZBOGOM, LEGENDO Preminula Milka Canić

Posle duge i teške bolesti preminula je Milka Canić, dugogodišnji supervizor popularnog kviza "Slagalica".

Milka Canić
Milka Canić, Foto: Dejan Živančević

Mesto i vreme sahrane biće naknadno objavljeni.

Milka Canić rođena je 18. jula 1944. godine.

Po zanimanju je bila diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti. Radila je kao profesor u Prištinskoj gimnaziji, zatim u Vojnoj gimnaziji u Beogradu, a kasnije kao lektor. Bila je lektor i supervizor popularnog srpskog kviza „TV Slagalica“. 

„Glas javnosti“ ju je u jednom svom intervjuu opisao kao jednu od najpopularnijih televizijskih ličnosti u Srbiji.

 

Autor je četiri udžbenika književnosti, priručnika „Srpski za strance“, a više od 1.000 knjiga ima njen lektorski pečat.

Za sobom je ostavila ćerku, sina i dvojicu unuka.

 • Korisnik: Radevic Slobodan
  20/10/2016 - 17:12
  Veliki je gubitak"odlazak" Milke Canic.Imao sam zadovoljstvo da,u pauzama prilikom snimanja i ucestvovanja u kvizu"Slagalica",je licno upoznam i mogu vam reci da su mnogi imali pogresnu sliku o njoj,na osnovu onog poznatog"dobro vece".Bila je vrlo duhovita i komunikativna osoba i dala je poseban doprinos i "pecat"kvizu"Slagalica",pre svega u kreativnom smislu.Zelim joj da pronadje mir i spokoj koji je godinama zaobilazio a koji je istinski zasluzila.
 • Korisnik: vojkan
  20/10/2016 - 02:19
  putujte bezbrizno,korak po korak negde izmedju dva sjaja,jer samo tamo cuvaju moj broj za Vas i ko zna zna kakvog ste osmeha bili,u ovoj slagalici od teskoca koja se zivotom zove,a nasa vecna asocijacija na Vas ce biti radost i oci sa mesecinom punom ljudskosti u sebi.....Hvala Vam za svako dobro vece kojim ste obradovali nase vreme....
 • Korisnik: nedjo
  20/10/2016 - 00:39
  dobra zena bese
 • Korisnik: V.Vera
  19/10/2016 - 23:56
  Počivaj u miru, draga naša...Bila si mio gost u našim domovima dugo, dugo i posle Tvog "dobro veče" - zaista bi bilo dobro...Onda si počela da nedostaješ, mi navikli u nadi da ćeš se vratiti...Sad znamo da nećeš fizički, ali si, svejdno, sveprisutna u mislima obojenim tugom...
 • Korisnik: Stefan
  19/10/2016 - 21:56
  Dovidjenja, necemo te zaboraviti ??
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi