Krizni štab
TANJUG/ RADE PRELIC
Krizni štab

TANJUG/ RADE PRELIC

Krizni štab, Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila da će krizni štab verovatno danas zasedati, a najverovatnije će biti reči o zaključanom vikendu.

- Posle dva velika koncerta usred Beograda, svi moraju biti otkazani - najavila je Brnabić.

Brnabićeva je rekla da je neverovatno i da je začuđena što se u ovom teškom trenutku organizuju koncerti u Beogradu.

- Razgovaraćemo sa predstavnicima Grada Beograda da vidimo kako se to desilo i insistiraćemo da se svi koncerti otkažu. To je suprotno svim pravilima i merama i tražićemo da se organizatori kazne. To nije pozorišna predstava ili neki kulturni događaj - navela je Brnabićeva.

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će krizni štab najverovatnije danas odlučivati o novim merama.

U Kombank dvorani u Beogradu 8. i 9. marta Crvena jabuka je održala dva koncerta, zbog čega su usledile i kazne, a to je bio i povod da premijerka Ana Brnabić istakne da su svi koncerti zabranjeni.

Brnabićeva je izjavila da će insistirati da se svi koncerti otkažu, a da će gotovo sigurno biti novih mera za vikend. Istakla je i da će sednica kriznog štaba najverovatnije biti danas.

- Sednica Kriznog štaba bila je odložena jer sam želela da se razgovara o svim merama i da to ne bude samo na sednici kriznog štabu. Da na sednici samo donesemo odluku koja je ranije dogovorena i da vidimo logistički kako sve to da izvedemo. Mi ćemo pooštriti neke mere, videćemo u kojoj meri, koliko i šta može da da rezultate. Ali ponavljam, država nikome nije ni otac ni majka. Odrasli ljudi imaju odgovornost da brinu o sebi i bližnjima. To što možda radi kafić, ne znači da svi treba da idemo u kafić. To je zaista individualna odgovornost - rekla je Brnabićeva.

Prema nezvaničnim najavama, izvesno je da će i predstojeći vikend biti zaključan, a da ugostiteljski objekti i tržni centri neće raditi do ponedeljka u 6 sati.

Tako bi se izašlo u susret medicinskom delu Kriznog štaba, koji traži zatvaranje svega bar na sedam do 10 dana ili skraćenje radnog vremena, osim prodavnicama prehrambene robe, apotekama i benzinskim stanicama, u delu za točenje goriva, do 14 ili 17 sati radnim danima, a zatvaranje preko vikenda.

Beograd je, podsetimo, protiv bilo kakvog zatvaranja, na čemu posebno insistira zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a politički deo Kriznog štaba je za balans zdravlja i ekonomije.

Krizni štab će odlučivati i o srednjim školama, koje su ove sedmice na onlajn nastavi, a očekuje se da to bude produženo i naredne nedelje jer se virus mnogo širi među tinejdžerima, koji imaju blage ili nikakve simptome i pretpostavlja se da je reč o britanskom soju.

Komentari (5)

Sale

11.03.2021 09:23

ovo su im zadnji trzaji

Blok 45

11.03.2021 09:39

Koncert u Kombank areni ? Gde su bili smeštani bolesni od kovida?

Milibrot

11.03.2021 11:31

@Blok 45 - Kombank dvorana, bivši Dom sindikata. Arena je sada Štark arena, a ne kombank

Milibrot

11.03.2021 11:29

Kako se to, majke im,utvrdi da tinejdžer ima koronu, kako,kad ako nema simptome, nije išao ni da se testira, a i što bi kad je zdrav?

Vladimir

11.03.2021 16:22

Da a nas sve da zakljucaju zbog Beograda. Zakljucajte Beograd, on je leglo zaraze u svakom smislu, i jedan veliki parazit ove drzave