kiša. pljusak, grad
Alo!
kiša. pljusak, grad

Alo!

kiša. pljusak, grad, Foto: Alo!

Promenljivo vreme, prema najavama meteorologa, zadržaće se sve do sredine naredne nedelje.
Olujno nevreme praćeno kišom i gradom koje je pre dva dana paralisalo Srbiju javlja se jednom u osam godina, a meteorolozi navode da se slično može očekivati i narednih dana.

-Teško je reći gde bi naredni olujni pljusak mogao da se dogodi, a nije zahvalno ni prognozirati takve oblake. Oni se stvore u roku od pet do deset minuta. Izvesno je da između subote i nedelje odnosno početkom sledeće sedmice sledi pad temperature, pljuskovi i grmljavina - navodi Todorović.

Grmljavina, oluja, nevreme

Tanjug/Jaroslav Pap

Grmljavina, oluja, nevreme, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Olujno nevreme pored Beograda najviše je pogodilo čačanski kraj, a zbog velike količine padavina, izlili su se manji vodotokovi. Štete ima na usevima i putnoj infrastrukturi, a voda je prodrla i u pomoćne objekte. Evakuisano je pet osoba, a iz gradskog štaba za vanredne situacije Čačka neprekidno dežuraju, zbog novih najavljenih padavina.

- Stabilizaciju vremena možemo očekivati tek sredinom naredne nedelje - kaže za “Alo!” meterolog Đorđe Đurić i navodi da nas očekuje toplo i sparno leto.

Ništa od rakije

Agrarni analitičari Branislav Gulan kaže za “Alo!” da je nevreme najviše pogodilo proizvođače rakije, jer je grad i pljusak već u nekoliko navrata desetkovao voće, čiji će rod biti smanjen čak za 30 odsto.

kiša. pljusak, grad

Alo!

kiša. pljusak, grad, Foto: Alo!

21.06.2019. Petak

Promenljivo oblačno, u većini mesta sa dužim sunčanim intervalima, i ređom pojavom kratkotrajnih pljuskova i grmljavine. Vetar slab do umeren severni, u zoni padavina povremeno jak. Jutarnja temperatura od 15 do 20 , najviša dnevna od 28 do 32 stepena. Upozorenje, opasna pojava, lokalna pojava grmljavina, Količina padavina ≥ 10 l/m² u periodu do 3 h, verovatnoća 80%.

Ada Ciganlija, stiže nevreme

Alo

 

22.06.2019. Subota

Promenljivo oblačno, u većini mesta sa dužim sunčanim intervalima, i ređom pojavom kratkotrajnih pljuskova i grmljavine. Vetar slab, promenljivog pravca. Jutarnja temperatura od 15 do 21 , najviša od 29 do 32 stepena. Uveče i tokom noći na severu i zapadu češća pojava pljuskova i grmljavina sa lokalno obilnim padavinama i pojavom grada. Upozorenje, opasna pojava ,lokalna pojava grmljavina sa gradom i količinom padavina ≥ 20 l/m² u periodu do 3 h, verovatnoća 80%.

Ada Ciganlija, leto, vrućine

Alo!/Ana Paunković

 

23.06.2019. Nedelja

Promenljivo oblačno i malo svežije, mestimično sa kišom,pljuskovima, grmljavinama i uslovima za lokalno obilne padavine i pojavu grada. Vetar slab do umeren, uglavnom severni. Jutarnja temperatura od 15 do 20 , najviša od 24 do 30 stepeni. Upozorenje, opasna pojava , lokalna pojava grmljavina sa gradom i količinom padavina ≥ 30 l/m² u periodu do 12 h, verovatnoća 90%.

Nenad Cvetićanin

Facebook

 

24.06.2019. Ponedeljak

Promenljivo oblačno i malo svežije, mestimično sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i uslovima za lokalno obilne padavine i pojavu grada. Vetar slab do umeren, uglavnom severni. Jutarnja temperatura od 15 do 20 , najviša od 24 do 28 stepeni. Upozorenje, opasna pojava , lokalna pojava grmljavina sa gradom i količinom padavina ≥ 30 l/m² u periodu do 12 h, verovatnoća 80%.

PROČITAJTE JOŠ: