Predrag Kon
Printskrin

 

Predrag Kon

Printskrin

Predrag Kon, Foto: Printskrin

Sramni napadi 

Epidemiolog navodi da je na društvenim mrežama on, zajedno sa stručnim timom, označen kao krivac za prodor virusa korona u Gerontološki centar u Nišu.

“Koliko vidim po Fejsbuku glavni “krivac” za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu sam ja i stručni tim. Vreme je da se zbog toga povučem i prepustim boljima da vode pandemiju. Bolje ne znam i ne umem. “Ratove” neću da vodim ni protiv koga, osim protiv virusa. Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu vreme je da se sklonim. Privremeno isključenje... Sve najbolje!” napisao je dr Kon.

Predrag Kon

PrintscreenFacebook

Predrag Kon, Foto: PrintscreenFacebook

Udar na zdravstveni sistem 

U prethodnom postu stručnjak je naveo da je obolevanjem 140 korisnika i četiri zaposlena došlo do velikog udara na ovaj centar i na čitav zdravstveni sistem.

- Ne sme da se ponovi. Mislim da neće. Taman kada počneš da veruješ da su svi razumeli šta je to što radimo, razočara me potpuno detinjasto ponašanje onih koji bi trebalo da budu najodgovorniji... To je ponašanje koje vodi u smrt više desetina ljudi. Ipak mi idemo dalje. Zaustavićemo ovu neman - naveo je Kon.

Zbog ovog ozbiljnog prodora zaraze među najranjivije svih 140 korisnika i četvoro zaposlenih iz Gerontološkog centra u Nišu, koji su inficirani, evakuisani su i smešteni u Niškom Kliničkom centru. Direktor centra M. S. (47) je priveden i određen mu je pritvor od 48 sati.

Komentari (5)

ђура

14.04.2020 08:28

У праву је , јачи вирусолози су у СИНОД - у ?!.

raca

14.04.2020 08:57

Odlično - sad zbog zaostalih bukvi i cepanica , punih sebe i gluposti , N1 I DJILASOVCI-KRIKOVI I URLATORI NEKA vode timove,idi ljudino i odmaraj a vi zaraženi sad u parkove i šetajte.ŽALOSNO,JADNO I BEDNO

tamara597

14.04.2020 09:32

Ti kone i ta darija ste samo radili sto ste morali i niste nista krivi..zaglupljivali ste narod po direktivi i nista drugo...sada ce vam se elegantno zahvaliti sto nas lazete i idemo dalje da nas i dalje lazu...izgubismo poslove to je vas cilj bio.....i nista drugo,,fujjjjjj

nis

14.04.2020 09:37

Trebao je da gleda film Zaraza. U jednom trenutku u filmu, neki ljudi pocinju da nose plave narukvice oko ruke. I to je normalno cak i u demokratskoj SAD. Zbog toga i kod nas je sve trebalo da bude javno. Najveci krivac za ovu situaciju je Poverenik za javne informacije i njegova filozofija. Zakljucali nas u kucama, kazu normalno je to ali nije posteno nesto javno objaviti. Trebalo je u pocetku javno lokacijski objaviti na mapama. Ko, gde, kada. Cak i kuce obeleziti. Dok ne prodje ovo ludilo

nena

14.04.2020 14:10

To bi bilo zaista neodgovorno.Uostalom od kada se otkaz daje na drustvenim mrezama.Cudi me da jedan tako pametan covek obraca paznju na komentare sa njih.