Predrag Kon
Printscreen
Predrag Kon

Printscreen

Predrag Kon, Foto: Printscreen

Doktor Predrag Kon je gost u Dnevniku na televiziji Pink. Sa njim je razgovarao novinar Bojan Dacović. Analazirajući podatke koji su izrečeni na konferenciji Kriznog štaba koja je odražna u Palati Srbija, Predrag Kon zaključuje kako se sve reševa u šestoj nedelji.

- Zabrana kretanja dovodi do onemogućavanje ikakvih kontakata. Mi ćemo videti preko ovog vikenda ono što je urađeno prethodnog vikenda. Da li je ono urodilo plodom? Ovo je najvažniji trenutak. Kada ova šesta nedelja prođe, videćemo. Odmah da vam kažem, dovoljno je jedan slučaj samo uđe u neku zdravstvenu ustanovu i da imamo nagli skok zaraženih, vidi se da polako virus slabi. Nema taj potencijal koji je nekada imao. Počinje da blješti, vidi se kraj tunela.

Predrag Kon

Printscreen

Predrag Kon, Foto: Printscreen

- Ne smemo ni trenutak da se opustimo, tek sada treba da zategnemo. Svako ko je nosilac infekcije, mora da bude izolovan istog trenutka. Mora biti sproveden u najbližu COVID bolnicu. Striktna izolacija mora biti na snazi. Samoizolacija se i dalje sprovodi, kod nas nisu mogući uslovi kao u Kini, ali imaćemo samoizolaciju onih koji su bili u kontaktu sa zaraženim, ako im se pojave i najmanje simptomi, oni se odmah testiraju.

- COVID ambulante odlično funkcionišu, ima malih problema. Polako se popunjavaju prostori, Beograd ima najveći kapacitet, ali najveća popunjenost je u Nišu.

- Ovaj virus će ostati i postati sezonski, kao običan grip. Preko leta ćemo raditi na testiranju imuniteta, da vidimo kako se na ljude odrazio ovaj virus.