Raka
screenshoot

 

Raka

screenshoot

Raka, Foto: screenshoot

Familija pokojnog Ž. K. doživela je veliku neprijatnost, kada su shvatili da će grobari sanduk sa posmrtnim ostacima spustiti u potpuno drugo grobno mesto od onog koje su oni mesecima pre sahrane zakupili.

Sahrana skuplja od luksuznog putovanja: "Umalo se nisam onesvestila, kada sam sve stavila na papir"

AUTOR: Republika/D.S. DATUM I VREME: 26.10.2019. 12:01 - 26.10.2019. 12:13 Nema ništa za džabe Groblje, Foto: E-stock/Katarina Mihajlovic Smrt je najunosniji biznis u Srbiji! Odlazak najbližih na večni počinak je, pored emotivnog, i finansijski šok za žive jer skromna prosečna sahrana ne može da prođe bez 120.000 dinara, i to pod uslovom da imate svoje grobno mesto.

Kada je posle opela u kapeli gradskog groblja povorka stigla do rake u koju je trebalo da se sahrani pokojni Ž. K., članovi njegove porodice su grobarima ukazali da se radi o grešci, ali su ih doveli pred svršen čin, te su morali da pristanu da bude sahranjen na drugom grobnom mestu.

– Bila je veoma neprijatna situacija. Pored sve nesreće koju su doživeli, ljudi su morali da pretrpe još jednu. Nisu mogli ništa drugo, nego da pristanu da pokojnika sahrane u već iskopanu raku. Nije bilo vremena da se kopa druga raka, jer sahrana je bila u toku – ispričao je jedan od očevidaca ovog nesvakidašnjeg događaja.

U upravi gradskog groblja su nam potvrdili da je došlo do nenamerne greške, te da su spremni da je isprave, što su odmah predočili i porodici pokojnog Ž. K.

PROČITAJTE JOŠ:

 BONUS VIDEO: Bili smo u "karton sitiju" ispod Pančevačkog mosta