Potvrđeni novi slučaju obolelih od korone u Ćupriji

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić napisao je danas da u Ćupriji ima 27 osoba kod kojih je potvrđena zaraza korona virusom.

Infektivna klinika
Infektivna klinika, Foto: Alo.rs/ Dejan Briza

Erić, koji je i komadant Opštinskog štab za vanredne situacije Ćuprije na svojoj Fjesbuk stranici objavio je da je "zaključno sa 26. martom" u toj opštini zaraza korona virusom potvrđena kod 27 osoba.

Ćuprija ima, po poslednjem popisu, 30.645 stanovnika.

Prema podacima Erića, u Pomoravskom okrugu, sa jučerašnjim danom, ima 36 zaraženih: U Ćupriji 27, Paraćinu šest, Jagodini, Svilajncu i Rekovcu po jedan. U Despotovcu nema zaraženih.

Od juče na ulazu u Opštu bolnicu u Ćupriji, u kojoj se nalazi regionalno Odelenje za infektivne bolesti dežuraju pripadnici Vojske Srbije, a danas je građanima počela besplatna podela dezinfekcionih sredstava, namenjena dezinfekciji dvorišta, prilaznih staza i trotoara.

Za podelu dezinfekcionih srdstava Opštinski štab za vanredne situacije je zadužio JKP "Ravno 2014" iz ovog grada, a sredstva se u gradu mogu preuzeti na tri lokacije: Dom Vojske, Slaviji i drvorištu JKP "Ravno" i u selima: Mijatovac, Jovac, Krušar, Supska, Ivankovac i Senje.

Pored cisternih sa dezinfekcionim sredstvama u Ćupriji, stoje vojnici, a građani u plastičnim kantama u redu, na rastojanju od nekoliko metara, čekaju da natoče sredstva.

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi