dr Nenad Makimović
Printscreen/Facebook
dr Nenad Makimović

Printscreen/Facebook

dr Nenad Makimović, Foto: Printscreen/Facebook

- Bože pomozi našim bolesnim kolegama u kritičnom stanju! Budi milosrdan kao što su oni njihovim delima bili prema pacijentima, spasi ih! Pomolimo se svi! Amin - glasi potresan post na Fejsbuku koji je doktor Maksimović objavio 1. decembra prošle godine.

Hrabri anesteziolog se u crvenoj zoni borio za živote hiljade pacijenata za proteklih deset meseci, a danas je nažalost preminuo od posledica opakog virusa.

Među poslednjim postovima na Fejsbuku je i snimak koji je posvetio svim svojim kolegama i to na svim kontinentima.

- Prošao je osmi sat smene. Pauze su sve kraće, jer su bolnice gotovo pune. Dolaze novi i novi slučajevi. U skafanderu jedva dišeš. Više i ne gledaš na sat kad će kraj smene, jer sati su sve sporiji. Onda čuješ da se nešto dešava u gradu, da je svuda policija, da su oklopna vozila na ulicama! Gledaš u monitor 1, 2, 9... Vrti ti se po glavi sad će svi u Urgentni... Onaj zidani pre 40 godina. Pomisliš na svoje kolege u prepunjenim ambulantama prijema... Kome je teže? Da li tebi mokrom u skafanderu ili njima u krvi i jaucima slomljenih nogu, vilica, rebara. Ko je ovde žrtva, a ko heroj... Ko je broj? Ko ispljuvak? Sutra je novi dan. Za novih 8 sati... Za više sreće sa obe strane - napisao je tada preumorni Maksimović uz svoju fotografiju u skafanderu na hodniku bolnice.

PROČITAJTE JOŠ: