Potpukovnik doktor Veljko Milić
Printscreen/ Prva
Potpukovnik doktor Veljko Milić

Printscreen/ Prva

Potpukovnik doktor Veljko Milić, Foto: Printscreen/ Prva

Potpukovnik doktor Veljko Milić pokazao je i objasnio, za TV Prva, proces od prijema i smeštaja i dekontaminacija nakon izlaska iz privremene bolnice na Sajmu i pokazao kako sve izgleda iza zatvorenih vrata gde se nalazi 387 ljudi.

Sajam, koronavirus

Printscreen/ Prva

Sajam, koronavirus, Foto: Printscreen/ Prva

U samoj crvenoj zoni na platou i galeriji ima 76 soba u proseku po devet ležajeva.

- Na drugoj galeriji je restoran gde se služe tri obroka pacijentima. Iz soba se vidi da je vojnička spavaonica, sve bi bilo sređeno pod konac. Međutim, to zavisi od savesti svakog pojedinca.

- Ali, pokušavamo da komuniciramo sa bolesnicima. Govorim u svoje ime jer u strahu su velike oči. Nekoliko puta ulazim na Sajam, kad god se pojavi neka krzna situacija. Pokušavam ljudima da objasnim jer razmišljam kako bih se ja ponašao u ovakvoj situaciji ili da je neko od mojih ovde.

Sajam, koronavirus

Printscreen/ Prva

Sajam, koronavirus, Foto: Printscreen/ Prva

Obezbeđen je tv kutak, stolovi za stoni tenis i bilijar, dostupan je vaj-faj tako da mogu da komuniciraju sa porodicom i prijatejima. Potpukovnik Milić je objasnio zašto je bitno imati deo za relaksaciju i koliko puta se pacijeti testiraju.

- Mislim da je veoma bitno, da u nekom razumnom intervalu mogu da popune svoje slobodne vreme, ali pacijente najviše zanimaju rezultati testiranja. Krajem svake nedelje se testiraju, petkom i subotom, a ko je negativan ponavlja se još jednom u roku od 24 do 48 sati. Ako rezultat bude ponovo negativan, on se otpušta u kučnu izolaciju - saopštio je potpukovnik.

Sajam, koronavirus

Printscreen/ Prva

Sajam, koronavirus, Foto: Printscreen/ Prva

Pukovnik Milić objasnio je i kako je unutar bolnice napravljena žurka i kako su pacijenti došli do alkohola.

- Svim izlagačima je rečeno da uklone sve svoje zalihe i sve svoje artikle, međutim neki to nisu ispoštovali i neke svoje zalihe i stvari su zaključali u ormariće koji su loše obezbeđeni, pa su obijeni i tako su pacijenti došli do alkohola. Nakon toga smo sve ponovo pregledali i proverili, povukli sve količine pića koje je bilo tu i od tada više nije bilo incidenata - rekao je za kraj.