crkva, vernici, molitva
Alo!/Dejan Briza
crkva, vernici, molitva

Alo!/Dejan Briza

crkva, vernici, molitva, Foto: Alo!/Dejan Briza

Mnogi vernici danas slave svoju krsnu slavu. Iako u crkvenom kalendaru sutrašnji dan nije obeležen crvenim slovom, ipak je veliki praznik.

 

On ima na hiljade kvadrata u prestonici!

AUTOR: Alo.rs/Blic.rs/M.Č. DATUM I VREME: 15.11.2019. 21:33 - 15.11.2019. 21:40 Papren porez! evro, evri, novac, Foto: Alo!/ Dejan Briza Najveći porez na imovinu za ovu godinu platio je Beograđanin koji poseduje više od 5.000 kvadrata stanova, poslovnog prostora, garaža i građevinskog zemljišta.

Pravoslavni vernici sutra, 16. novembra slave Đurđic, praznik posvećen prenošenju moštiju Svetog Georgija iz Nikomidije u palestinsku Lidu.

Za Đurđic se vezuju mnogi narodni običaji, a posebno su važni oni koji se odnose na "Vučje dane", sedmica od Đurđica do Mratin dana, koji se slavi 24. novembra, a za koju se veruje da predstavlja dane zaštitnike vukova. 

Prema običajima, tokom "Vučjih dana" treba izbegavati davati stvari iz kuće, domaćice treba da odmore od kućnih poslova, a zanatlije takođe u ovoj sedmici izbegavaju teške poslove i ručni rad.

Verovanje kaže i da kakvo vreme bude tokom "Vučjih dana" takava će biti i zima. Ukoliko bude magle, zima će biti promenjljiva i blaga. Ukoliko bude vedro vreme, onda nas očekuje zima sa puno mraza i malo snega.

PROČITAJTE JOŠ:

 BONUS VIDEO: Vučić o tome ko ruši srpske oružare