Škola
Alo!/Masanori Jošida
Škola

Alo!/Masanori Jošida

Škola, Foto: Alo!/Masanori Jošida


Glavni akter skandal sa postavljenjem kamera u Pozorištu lutaka u Nišu pre dve godine - profesor fizičkog vaspitanja Miljan Milenković - predložen je za novog direktora OŠ „Dr Zoran Đinđić“ u Nišu.

Naime, dok je bio v. d. direktora tog pozorišta, Milenković je postavio kamere u prostorijama za presvlačenje glumaca i dece, a u žižu pažnje javnosti dospeo je i zbog nedoličnih komentara upućenih maloletnicama na društvenim mrežama.

Biografija profesora Milenkovića

U radnoj biografiji Miljana Milenkovića, profesora fizičkog vaspitanja i kandidata za direktora OŠ „Dr Zoran Đinđić“, između ostalog stoji da je Fakultet za fizičku kulturu završio u Prištini. Nakon toga, kaže, kao profesor fizičkog vaspitanja radio je u Osnovnoj školi „Car Konstantin“, Gimnaziji „Svetozar Marković“ u Nišu, ali i u gimnaziji u Blacu, što mu je, kako kaže, donelo „novo iskustvo ruralne sredine i drugačije poglede i organizaciju profesije“. Osim toga i „velikog broja sertifikata“, kao što je onaj iz programa „Igrati, pevati, stvarati plesom“, Milenković je u svojoj radnoj biografiji napisao da je radio i u „elitnoj školi“ „Bora Stanković“ u Nišu. Kao svoje vrline navodi srdačnost, radoznalost i energičnost, a i težnju da „kvalitet podigne na veći nivo“.

Milenkovića je za direktora osmoletke u niškom naselju Brzi brod Školskoj upravi i Ministarstvu prosvete predložio Školski odbor, uprkos tome što je u delu javnosti pre dve godine kritikovan zbog nedoličnog ponašanja.

Međutim, kako navode iz Školske uprave, koja je Milenkovića i predložila za direktora osnone škole, formalne prepreke da se on nađe na čelu OŠ „Dr Zoran Đinđić“ ne postoje jer se do sada niko nije žalio na njegov rad, iako je bio na „stubu srama“.

- Ako je nešto i sporno u njegovoj biografiji, to će proceniti republička inspekcija i ministar - kazao je za medije Dragan Gejo, načelnik Školske uprave u Nišu.

Nataša Koderman, sadašnja direktorka te osnovne škole, u razgovoru za „Alo!“ rekla je da će to kome će pripasti direktorska fotelja u školi odlučiti ministar prosvete, a da će ova uprava ispuniti svoju obavezu i svu dokumentaciju o stavu Nastavničkog veća, ali i odluci Školskog odbora, predati resornom ministarstvu.

Miljan Milenković

You Tube/KCN

Miljan Milenković, Foto: You Tube/KCN

- Svog protivkandidata ne želim da komentarišem, ali mogu da kažem da me je podržalo 100 odsto kolega! Gospodin Milenković je postao kandidat Školskog odbora tesnom većinom, odnosno, imao je pet glasova ’za’ i četiri ’protiv’- kazala je Kodermanova.

Podsećamo, dok je bio v. d. direktora Pozorišta lutaka, glumački ansambl je svedočio da je Milenković iznenada svuda postavio kamere, čak i hodniku kod tuš-kabina, kroz koji glumice prolaze skoro nage, ali i u prostoriji u kojoj se presvlače devojčice. Ipak, uprkos brojnim optužbama, ovaj profesor fizičkog proveo je čitav mandat u Pozorištu lutaka, a dok je obavljao funkciju ispod fotografija maloletnica ostavljao je komentare poput: „Lutka za moje pozorište“.
Juče tokom dana pokušali da stupimo u kontakt sa Miljanom Milenkovićem, ali do zaključenja ovog broja nije odgovarao na naše pozive i poruke. 

Šarčević neobavešten!
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, bez čijeg odobrenja nijedan direktor osmoletke ne može da dođe na tu funkciju, za „Alo!“ navodi da nije upoznat sa situacijom u školi u Brzom brodu, u kojoj se bira novi direktor.

- Nijedna informacija u vezi sa biranjem novog rukovodstva u OŠ „Dr Zoran Đinđić“ još nije stigla do mene, zbog čega ne mogu da dam komentar - kazao je Šarčević.

PROČITAJTE JOŠ

Komentari (3)

Sanja

08.09.2020 08:53

Nije vazno sta je radio,vazno je da je clan Stranke,to jedino vazno bez obzira sto je covek pedofil!!! U Pancevu u osnovnoj skoli direktorka,nije ni prosvetni radnik niti ima zavrsen fakultet,ne poznaje ni zakone,ali je clan Stranke islusa sta joj kazu i to na stetu dece. Kod njih je dozvoljena i polna diskriminacija,a za to niko odgovara jer neznaju nista,tako da sto je covek pedofil nije bitno,vazno samo da ima clanski kartu a sto ce opet staviti kamere,skolskom odboru nije vazno.

Ruma

08.09.2020 08:58

Ima u danasnje vrème dosta takvih osoba kojima ni iME ne bi trebalo pomenuti,a d'à su na vaznim i d'à se predlazu na vazna mesta.Valda To tako u danasnje vrème treba d'à bude dok oni koji su posteni obrazovani i sa mnogo drugih kvaliteta od takvih ne mogu izbiti na povrsinu.Zasto? Veza i poznanstva danas su glavni aduti u zalosljavanju a ne kvalitet coveka.Dokle vise tako?

Ris

08.09.2020 11:38

Još jedan neobavešten. Pa koliko ih ima?