Goran Vesić
Privatna arhiva
Goran Vesić

Privatna arhiva

 Foto: Privatna arhiva

Kako je istakao, Jugoslovensko dramsko pozorište je preduzelo apsolutno sve mere zaštite, salu sa 600 mesta sveli su na 172 i primenjuju sve mere dezinfekcije koje su propisali epidemiolozi tako da su zaštitili posetioce, ali i glumce kako bi mogli bezbedno da igraju.
To je, dodao je, jedini način da se vratimo normalnom životu tokom epidemije korona virusa, koja još traje.

"Na osnovu odluke Vlade Srbije pokušavamo i polako obnavljamo pozorišni život tako što jedno po jedno naše pozorište počinje da radi i večeras ćemo ovde imati predstavu ''Lorencačo'' koja je trebalo da bude na Tašmajdanu kada smo pokušali da organizujemo pozorišne predstave na otvorenem stadionu, ali su zbog pogoršane epidemiološke situacije otkazane sve predstave, ali verujem da sada, kada smo krenuli, više neće biti prekida u radu pozorišta", rekao je Vesić.

Izrazio je zadovoljstvo što jedno po jedno naše pozorište ulaže veliki napor kako bi se vratili publici i dodao da se po pozorištima u kojima se već igraju predstave vidi da se publika uželela pozorišta, ali i glumci publike.

Goran Vesić

Privatna arhiva

 Foto: Privatna arhiva

Podsetio je da su zbog epidemije korona virusa morale da budu otkazane mnoge manifestacije.

"Niko ne zna kako organizovati Sajam knjiga, videli ste kako je održan BITEF, videćemo šta će biti sa BEMUS-om, džez festivalom. Nijedna manifestacija ne može da bude održana u punom obimu", rekao je Vesić.

Kako je dodao, i da je epidemiološka situacija čista pitanje je ko od učesnika može da dođe i kako bi to izgledalo.

"Ove godine imamo siromašniju ponudu kada je u pitanju kultura, ali sam siguran da ćemo se već sledeće godine vratiti na ono što smo imali početkom 2020. godine i da će Beograd ponovo svake godine ulagati sve više i više u kulturu. Smatramo da je to važno jer Beograd nije samo najveći grad na Balkanu i poslovni centar, već je prepoznatljiv i po svom duhu i kulturi", dodao je Vesić.

Goran Vesić

Privatna arhiva

 Foto: Privatna arhiva

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu večeras će biti održana predstava "Lorencačo" Alfreda de Misea, u režiji Borisa Liješevića.

"Svi se tome jako radujemo. Preduzeli smo sve mere koje smo bili obavezni da preduzmemo u želji da se svi osećaju sigurno, naročito publika koja će danas, posle šest meseci, prvi put ući u Jugoslovensko dramsko pozorište", rekla je upravnica tog pozorišta Tamara Vučković.

Dodala je da je na repertoaru u septembru sedam predstava i da je interesovanje veliko jer su karte za sve predstave već rasprodate.

Pročitajte još: