Lepo vreme, toplo, sunčano, Knez Mihailova, Beograd
Kristina Bezbradica / Alo!
Lepo vreme, toplo, sunčano, Knez Mihailova, Beograd

Kristina Bezbradica / Alo!

Ilustracija, Foto: Kristina Bezbradica / Alo!

- Noćas mi je poginuo 23godišnji brat u saobraćajci. Neću biti u mogućnosti da radim u ponedeljak - glasi poruka koju je radnica jedne firme u Srbiji poslala šefici.

Na to je dobila dva slova: "Ok".

Pročitajte još:

 

- Nije sramota izjaviti saučešće, nije obavezno, ali bez obzira na situaciju u firmi, ja mislim da je ljudski - odgovorila je na to radnica, a onda je usledio i odgovor šefice, u kome je konačno došlo do izjavljivanja saučešća.

Ova prepiska nedavno je osvanula na Tviteru, a komentari Tviteraša su, očekivano, oštri.

- Monstruozna neljudskost, nevaspitanje i bedastoća - samo je jedan, i to od blažih komentara koji se mogu naći na račun ove prepiske.

Prepiska koja je usijala Tviter

Printscreen: Twitter

Prepiska koja je usijala Tviter, Foto: Printscreen: Twitter

I zaista, toliko o odnosu prema radnicima - da je u pitanju samo ova prepiska u samo ovoj firmi, bilo bi dovoljno strašno, a još je strašnije kada pomislite da se na hiljade ovakvih poruka dnevno razmeni u firmama širom Srbije, a da radnik nakon svake od njih može samo da se oseća kao pokisao - i da bude srećan što je dobio taj dan koji mu, uzgred rečeno, po zakonu i pripada.

 

Komentari (4)

XXL

11.12.2018 18:45

Šefica joj je primereno odgovorila na njenu poruku koja nema empatije prema bratu koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći, a ne - 'saobraćajci čuj brateee'. Svašta Bog da mu dušu 'prosti mladiću da tako mlad nastrada. Saučešće porodici i naravno sestri.

mis

11.12.2018 20:25

Mozda je ne voli ,pa nije htela da to bude prilika da se njih dve zblize i da bude bolja prema radnici...

Novosadjanin

11.12.2018 20:26

Suvišna je svaka poruka u ovakvoj situaciji. Otkud joj uopšte ideja da misli na posao i piše bilo kakve poruke u trenutku ogromnog bola i tuge. Normalno je da bi, ne samo šefica, nego i cela firma, vrlo brzo saznala razlog njenog izostanka.

Hmmmm

12.12.2018 13:03

Mislim da je nepristojno da šalje SMS kojim obaveštava o smrti svoga brata - zar je toliko teško nazvati? Mislim da bi u tom slučaju i šefica izjavila saučešće ... Nadalje, po bontonu koji je važio do pre tridesetak godina, saučešće se izjavljivalo lično, a ne telefonski! Sada ide sve bezdušno, putem SMS-a.