Porodica Maksimović
printskrin
Porodica Maksimović

printskrin

Porodica Maksimović, Foto: printskrin

Kraj godine donosima nam tužnu priču – priču o životu porodice Maksimović iz Koretišta.

Uslovi u kojima živi šestočlana porodica Maksimović nisu dostojni čoveka i života u 21. veku. Stara, trošna kuća od blata koja svake zime prokišnjava mora se renovirati u suprotnom se zidovi mogu urušiti i povrediti decu, ističe Marko. Potrebno je zameniti prozore, urediti krov i srediti kupatilo. Sanitarije i stolarije gotovo da nema u kući, i ono što poseduje u veoma je lošem stanju, ali se oni ne žale, to je zato što nisu zahtevni i zadovoljni su onime što imaju. Majka Ana ističe da im je električni šporet i frižide najneophodniji. Međutim, deca rastu, a samim tim i potrebe, nemaština je svuda oko njih, jedva da uspevaju da se izbre sa problemima. Vladan, Helena i Nikolina spavaju na jednom krevetu, pa su im i kreveti neophodni. Potrebna im je i pomoć u vidu školskog pribora, računara, gaderobe i ponešto hrane.

Humanitarna oganizacija „Kosovsko Pomoravlje“ pokrenula je akciju prikupljanja novčane pomoći u iznosu od 10 000 evra, kako bi porodici Maksimović iz Koretišta pomogli u renoviranju i opremanju kuće.

Planirano je da se renoviranje kuće završi u januaru. Da svetim molitvama Svetog Save, Gospod blagoslovi i pomogne svim srpskim porodicama na Kosovu i Mtohiji.

Molimo dobre ljude da se priključe akciji i pomognu porodici Maksimović. Naša misija jeste da im pomognemo da ostanu u Kosovskom Pomoravlju.

Donacije možete izvršiti putem PayPal naloga ili direktno na broj žiro računa, naznakom „ZA MAKSIMOVIĆE“