Alko-test, saobraćajna policija
Tanjug/Dušan Aničić
Alko-test, saobraćajna policija

Tanjug/Dušan Aničić

Alko-test, saobraćajna policija, Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Tužno kišno veče, četvrtog dana nove godine, zauvek je od najmilih odvojilo dvanaestogodišnjeg Andriju i Dejana Ilića (48), oca troje dece.

Nesrećnog igrom sudbine upravo su ovo dvoje Nišlija kobne kišne večeri bile na Bulevaru Medijana kada ih je kolima, zbog prebrze vožnje, pokosio mladić Nemanja Stamenković (19).

Pomenuti vozač je, kako su građani ovog grada izjavili, i pre udesa divljao ulicama u skupocenom "audiju".

Smrtni ishod bahatog vozača bio je razlog zbog kojeg su Nišlije odlučile da svoje nezadovoljstvo iskažu protestovanjem.

Niš

Printscreen

Niš, Foto: Printscreen

Veliki broj građana počeo je da se okuplja u 15.00 sati na mestu gde su stradali 12-godišnjak i 48-godišnji muškarac, a okupljeni su tada blokirali saobraćaj na Bulevaru Medijana u obe trake, nakon čega su krenuli u mirnu protestnu šetnju do Uprave saobraćane policije.

Policija u borbi sa bahatom vožnjom ima pune ruke posla

Pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova grada Niša krenuli su u borbu sa bezobzirnom bahatom vožnjom, a sve to nakon odluke ministra Aleksandra Vulina da se sprovede pojačana kontrola saobraćaja na teritoriji Niša.

Aleksandar Vulin

MUP

Aleksandar Vulin, Foto: MUP

Samo tokom jučerašnjeg dana saobraćajni milicioneri otkrili su i procesuirali 101 saobraćajni prekršaj, sačinili 83 prekršajna naloga i podneće 18 zahteva za prekršajni postupak.

Od ukupnog broja prekršaja posebno izdvajamo izmerenu brzinu kretanja vozila od 146,9 km/h, na delu puta gde je ograničenje 50 km/h, a otkriven je i prekršaj upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola od 2,18 promila. Navedeni prekršaji predstavljaju nasilničku vožnju i vozači će biti odvedeni kod dežurnog sudije i procesuirani u skraćenom postupku.

Policija apeluje na vozače da se ponašaju odgovorno, da poštuju saobraćajna pravila i propise i tako sačuvaju sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Pročitajte još:

Komentari (1)

bobi

12.01.2021 15:08

Nema Srbija policije, tužilaštva, sudstva, sve pokvareno i korumpirano!!!