Aleksandar Vulin
MUP
Aleksandar Vulin

MUP

Aleksandar Vulin, Foto: MUP

Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije, izjavio je da je policija juče ujutru na prostoru opština Vršac i Novi Kneževac, od Vatina do sela Majdan, privela oko 450 migranata koji su bili van kampova i prihvatnih centara i vratila ih tamo gde je predviđeno da borave.

On je s direktorom policije Vladimirom Rebićem i komesarom za izbeglice i migracije Vladimirom Cucićem obišao policijske službenike koji su sproveli akciju pronalaženja ilegalnih migranata na teritoriji opštine Novi Kneževac.

- Ovde je bilo male dece, žena, ovde je bilo svih onih koji ne smeju i ne treba da budu van naših kampova. Moramo da vodimo računa o njihovom zdravlju, kao što moramo da vodimo računa o zdravlju svih naših građana. U vreme kovida, u vreme ove epidemije, nijedan migrant ne sme da bude van prihvatnih centara, gde im je obezbeđeno sve što im je potrebno, gde im je obezbeđena i medicinska zaštita - rekao je ministar.

Vulin je istakao da pripadnici MUP-a vode računa o dostojanstvu svakog ljudskog bića koje se nađe u Srbiji, ali i da oni moraju voditi računa o zakonima i pravilima koji važe u Republici Srbiji jer je zakon jednak za sve.
- Smatramo da smo na ovaj način poboljšali bezbednost na ovom prostoru i naravno da će Ministarstvo unutrašnjih poslova učiniti sve da se u Srbiji poštuje zakon i da naš svakodnevni način života ni na koji način ne bude poremećen - naveo je Vulin.

Prof dr. Miroslav Bjegović sa Fakulteta za studije bezbednosti za „Alo!“ kaže da pozdravlja ovu akciju MUP-a i naglašava da je u zakonskoj službi zaštite zdravstvene bezbednosti građana Srbije. Profesor naglašava da je veoma neodgovorno to što su pojedine NVO i neki mediji počeli da kritikuju politiku Srbije prema migrantima tvrdeći da su im ugrožena osnovna ljudska prava, što je, kaže, apsurdno.

- Migranti su nesvesno ugrozili zdravstvenu bezbednost građana Srbije, što su pokazali izlaskom iz migrantskih centara u kojima im je obezbeđena sva moguća pomoć i zdravstvena zaštita, naročito u uslovima pandemije kovida-19. Neodgovorne su i neozbiljne reakcije raznih NVO koje kritikuju odnos Srbije prema migrantima. Neka samo pogledaju kako se okolne zemlje odnose prema njima, a najbolje je da čuju izjave migranata koji su prošli put od Bliskog Istoka do željenog cilja. Mislim da će upravo oni dati najbolji sud, a ne oni zlonamernici koji na svakom mestu i u svakom trenutku blate svoju državu - zaključio je Bjegović.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

zagor

29.11.2020 07:11

NVO su marionetske budale prljavog zapada! Treba ih ukinuti