dRUŽENJE POLICAJACA PENZIONERA
PRIVATNA ARHIVA
dRUŽENJE POLICAJACA PENZIONERA

PRIVATNA ARHIVA

dRUŽENJE POLICAJACA PENZIONERA , Foto: PRIVATNA ARHIVA

Po prvi put pored aktivnih policajca sa njima su se družile i njihove penzionisane kolege, inaće ovo udruženje se bavi razvoja kolegijalnosti i unapređenja bezbednosti u tom gradu. Okuplja zaposlene u PS Lazarevac, VSJ Lazarevac, penzionisane radnike MUP, a u planu je širenje i na tužilaštvo i sudove u Lazarevcu. u planu ovog udruženja je da Predsednik udruženja Mile Lazarević istako je u pozdravnog govoru da je osebno zadovoljstvo videti zajedno na jednom mestu, okupljene na druženju policajce i penzionere.

-Ovde imamo i ljude koji su u penziju otišli pre ravno tri decenije, kada se dobar deo današnjih policajaca nije još ni rodio. Nikada niko te ljude nije pozvao i okupio, jednostavno bi odlaskom u penziju oni gubili svaki kontakt sa dojučerašnjom kućom u kojoj su ostavili mladost i najbolje godine života. Ispravljanje te greške sam osećao kao dužnost, to mi je bio jedan od glavnih motiva kada sam krenuo u osnivanje ovog udruženja -istakao je Lazarević

POLICAJCI NA RAJCU

PRIVATNA ARHIVA

POLICAJCI NA RAJCU, Foto: PRIVATNA ARHIVA

Druženju je prisustvaovao načelnik PS, Milan Stefanović, koji je i sam član udruženja kao i velika većina zaposlenih u Lazarevcu. On je poželeo da ovakvi skupovi postanu redovni, da se mladi i stari sretnu u proleće, simbolično baš negde između nekadašnjeg Dana bezbednosti i sadašnjeg Dana policije.

U ime penzionera na pozivu se zahvalio Radoslav Nikolić, popularni Deda Rade Selevac, koji je izrazio njihovu jedinstvenu želju da postanu članovi tog udruženja i da ravnopravno učestvuju u svim budućim aktivnostima.