Lasta
promo
Lasta

promo

Lasta, Foto: promo

Početkom oktobra Lasta je otvorila novi polazak za Kruševac koji ide linijom Beograd-Velika Plana-Ćuprija-Kruševac. Polazak iz Beograda je svakodnevno u 17:00 časova, a iz Kruševca u 04:55 časova, svakog dana osim nedelje. Za novi polazak Lasta je pripremila promo-paket koji sadrži povoljne cene karata: u jednom pravcu 700,00 i povratna 1150,00 dinara, kao i značajne popuste za decu, mlade od 10-20 godina, studente i penzionere. Linija je duga 183 km i povezuje Podunavski i Moravski okrug i prolazi kroz Veliku Planu, Ćupriju i Kruševac, gradove čuvene po turističkim i istorijskim znamenitostima.

Novi polazak Lasta je otvorila da bi izašla u susret svojim putnicima sa međunarodnih linija, kojima se ovim ranim jutarnjim polaskom iz Kruševca, omogućava da blagovremeno stignu u Beograd za najveći broj polazaka u regionu i ka Zapadnoj Evropi.Takođe, polazak je namenjen i svim drugim građanima koji u srpsku prestonicu dolaze zbog poslovnih, obrazovnih, zdavstvenih, turističkih ili drugih razloga. Putovanje traje 2 sata i 50 minuta, tako da je i polazak iz Beograda do Kruševca pogodan za one putnike koji od Kruševca dalje koriste lokalne linije, jer stižu na vreme za te polaske.

Lasta osim ovog polaska ima i svakodnevno polaske iz Beograda za Kruševac u 05:45; 10:00 i 15:10 časova, a iz Kruševca za Beograd 12:25 i 18:00 časova.

Lasta

promo

Lasta, Foto: promo

Plana je starije naselje kroz čiju teritoriju protiču tri reke:Velika Morava, Jasenica i Rača. Poznata je po manastiru Koporin sa početka 15.veka, gde je po verovanju sahranjem Despot Stefan, zatim po crkvi Pokajnici iz 19. veka, podignutoj kao čin pokajanja zbog ubistva vožda Karađorđa.

Na plodnoj Moravskoj žitnici i putu koji je nekada spajao prestonice Istočnog i Zapadnog Rimskog carstva - Konstantinopolj i Rim i na ušću dveju reka Ravanice i Velike Morave, nalazi se Ćuprija. U njenoj blizini je jedan od najznačajnijih srpskih hramova- manastir Ravanica, zadužbina kneza Lazara i Spomen park posvećen Boju na Ivankovcu ( iz Prvog Srpskog ustanka).

Lasta

promo

Lasta, Foto: promo

Kruševac je srednjovekovna srpska prestonica koju je podigao knez Lazar 1371.godine. Najpoznatiji je po crkvi Lazarici, gde se srpska vojska pričestila uoči boja na Kosovu, kao i Gradu cara Lazara. Najznačajniji praznik za grad je Vidovdan, koji je duboko ukorenjen u svesti srpskog naroda.

Ukoliko poželite da vidite neke od ovih znamenitosti koristite Lastine polaske!