VEĆI SRBIN OD SRBA! Pogledajte šta je uradio Arno Gujon! Ove fotografije će vam naterati SUZE NA OČI!

Dečaci i devojčice iz Gračanice, Parteša, Budrige, Cernice, Dobrotina, Vidanja i Prilužja borave u Tivtu.

Arno Gujon, Foto: screenshoot/Twitter

Osmu godinu zaredom, francuska humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo" organizuje letovanje na moru za 43 dece iz kosovskih enklava.

Dečaci i devojčice iz Gračanice, Parteša, Budrige, Cernice, Dobrotina, Vidanja i Prilužja borave u Tivtu. Ovde su prvi put u životu ugledali more i otkrili čari kupanja, kako prenose beogradski mediji.

- Ova godina je bila veoma burna na Kosovu, sa mnogo političkih i ekonomskih tenzija, i zato je odmor daleko od posebno teške svakodnevice više nego potreban deci. Ovde će mališani prvi put u životu uživati u raspustu na mirnom mestu i osećati se slobodno i bezbedno. Od prošlog septembra, kada su mi kosovske vlasti zabranile ulazak na Kosovo, nisam imao priliku da vidim decu iz enklava. Osećam se neverovatno srećnim i ispunjenim ovde sa njima - kaže Arno Gujon, predsednik organizacije "Solidarnost za Kosovo".

"SRBI MOGU DA RAČUNAJU NA NAŠU BRATSKU POMOĆ" Gujon otvorio dušu, ne može da podnese pakao koji su mu Šiptari napravili: To je POLA MOG ŽIVOTA!

Pored plaže, na koju idu svaki dan, deca uče da plivaju i bave se sportskim i umetničkim aktivnostima. Ovaj program, koji će trajati 7 dana, biće obogaćen ekskurzijom do Njegoševog mauzoleja na Lovćenu, posetom manastira Ostrog kao i šetnjom brodićem u Boki kotorskoj.

Ovaj projekat se od 2012. realizuje u saradnji sa raško-prizrenskom Eparhijom koja je odabrala mališane po socialnim kriterijumima.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi