MINISTARSTVO ZDRAVLJA DONELO ODLUKU Počinje imunizacija

Slični dopisi stigli su i iz drugih prosvetnih ustanova.

škola
 Foto: shutterstock

Ministarstvo zdravlja je ovog popodneva naložilo Ministarstvu prosvete da pošalje spisak zainteresovanih prosvetnih radnika na fakultetima i u srednjim školama koji bi da se vakcinišu, ali nije navedeno kojom vakcinom.

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović nedavno je uputila molbu ministru prosvete Branku Ružiću da se lično angažuje kako bi se što pre obezbedile vakcine za zaposlene na fakultetima.

Anketa:

Da li se pridržavatemera zaštite od korone?

Ukupan broj glasova: 25

  • Da: 80% (20)
  • Ne: 20% (5)

Slični dopisi stigli su i iz drugih prosvetnih ustanova.

Prosvetni radnici spadaju u drugu fazu operativnog plana imunizacije koji je usvojen ali i podložan izmenama u skladu sa epidemiološkom situacijom.

"Danas smo održali sastanak sa NITAG-om, koji je zajedno sa jedinicom za imunizaciju Batuta napravio taj operativni plan. Stručni ljudi iz te grupe saglasni su oko udovoljavanja prosvetnim radnicima da imaju prednost imunizacije u ovom trenutku", istakao je sekretar u ministarstvu zdravlja Srbije Mirsad Đerlek.

Razlog tome jeste apel prosvetara da se ispoštuju nihovi zahtevi s obzirom na potencijalno povećani epidemiološki rizik usled nastavka školske godine.

"Mi smo već danas uputili ministarstvu prosvete zahtev da se prosvetni radnici javljaju preko E-uprave. Nakon toga će sekretarijat vlade pozivati prosvetare preko E-uprave u zavisnosti od lokacije na kojoj borave i dati sve neophodne informacije u kojim domovima zdravlja i u kojim terminima će se odvijati imunizacija", dodao je Đerlek.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da će se školska nastava odvijati po ranije utvrđenim pravilima, da je obrazovni sistem spreman za nastavak školske godine i da ne postoje razlozi za odlaganje.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi