Jusufspahić: Isus i Muhamed su bili komunisti
Rajko Ristić
Jusufspahić: Isus i Muhamed su bili komunisti
Jusufspahić: Isus i Muhamed su bili komunisti, Foto: Rajko Ristić

 

Kako su Arapi uložili značajna sredstva u Novi Pazar, očito smatraju da mogu i da daju imena školama u tom gradu, te su predložili da se OŠ „Rastko Nemanjić Sava“ preimenuje u „Šeik Kalifa bin Zajed el Nahjan“. Muftija pak ne misli tako, te je citirao i čuvenu pesmu „Bijelog dugmeta“, po stihovima Duška Trifunovića.


- Verujem da Sava niti bi sebe svetio, jer je to božji posao, to ne radi žiri ljudi, niti bi po sebi nazvao školu, jer to nije ni Isus, njegov i moj učitelj, radio. On nas je učio skromnosti i da se jedino bog slavi. Ni Muhamed, ni Isus, ni Sava, ni moj otac Hamdija, na tragu bogoljublja ništa po sebi nazvali ne bi, tu ima i ona pesma, „po meni se ništa neće zvati“, samo bog toliko vredi. To treba da znaju i ovi Arapi i ovdašnji Srbi i tamošnji Bošnjaci - naveo je Jusufspahić za „Sputnjik“. On je naveo i da su Isus i Muhamed bili komunisti.


- Moramo da se trudimo da reči komunizam i socijalizam očistimo od ateizma, jer je đavolja rabota da kapitalizmu pripišemo teizam, a komunizmu ateizam. Isus i Muhamed nisu bili kapitalisti, nego komunisti, socijalisti, voleli su i radili za jednakost među ljudima u svakom pogledu - obrazložio je Jusufspahić.

Komentari (4)

adi np

06.01.2016 09:30

Kako muftija objasnjava imena dzamija, hajrata, hamama , mejtepa itd

buco

06.01.2016 18:58

@adi np - Ovo je sejtan.

realni

06.01.2016 22:06

Zar na lazama da ocekujemo kasnije pomoc ili strane investicije Ovo je sramota nase zemlje ! Ko je cuo govor premijera Vucica na otvaranju skole reci ce isto ! Nas premijer lepo kaze Arapi su ulozili novac uz samo jedan uslov da se kasnije zove po njima i mi smo rekli OK ! Znaci kad je kamen temeljac samo pravite pa zovite kako zelite a kad naprave onda iako pominjemo dogovor mi cemo po nasem ! Kad to cuju drugi KO KASNIJE DA NAM VERUJE ZA NOVE INVESTICIJE ! RAZMISLITE PA RECITE - POZDRAV SVIMA

adi np

06.01.2016 22:36

Ovaj ne da je prolupao nego lupeta ko varburg, pazi koga muftija citira i koga naziva komunistom, ovaj nije normalan trebalo bi da vlada razmisli koga salje u ambasadore al se covek utripovao.