Kikinda, penzioner
printskrin
Kikinda, penzioner

printskrin

Kikinda, penzioner, Foto: printskrin

Njegove komšije kažu da je reč o savesnom, vrednom čoveku, kojem je, očigledno, dosadilo da boravi u stanu, pa je izašao na krov zgrade u kojoj živi, da skrati vreme. Način jeste neobičan, iznenađujući, ali je najvažnije da on nije imao nikakve suicidne namere. Naprotiv, on je za “Novosti” otkrio da to redovno čini otakako je na snazi vanredno stanje.

- Skoro svaki dan ad je lepo vreme izađem na krov. Ne mogu da šetam po naselju, jer imam 76 godina i šta onda da radim. Nekada ponesem ćebe i sedim na krovu, a nekada sednem na dimnjak. Ne bojim se visine, jer radim građevinske poslove i znam kako bezbedno da se ponašam. Zdrav sam, ništa mi ne fali – otkrio nam je ovaj penzioner koji živi sam.

On je dobrog zdravlja, vitalan je, pokretan, a komšije kažu i vredan i radan. Penziju je zaradio radeći 43 godine u mesnoj industriji u Kikindi.

- Način da se skrati vreme jeste neobičan, ali je on sasvim zdrav, prav i normalan čovek. Dosadilo mu da sedi u kući, pa je izašao da se sunča – kaže jedan stanovnik Mikronaselja.

Fotografija čoveka koji go do pojasa sedi na dimnjaku na vrhu stambene zgrade pojavila se na Fajsbuku, a to je čuo i junak ove priče:
- Komšinica mi je rekla da me je neko slikao i da je to objavio na internetu. Ja nikoga ne ugrožavam niti zameram onome ko me je slikao. Volim da nešto radim. Građevina me je zanimala od mladosti, pa se poslednjih godina time malo bavim, ali sada zbog epidemije ne mogu da radim. Inače, redovno ribam stepenište i dezinfikujem ulaz u našoj stambenoj zgradi od prizemlja do petog sprata- kaže Janoš Ž. za “Novosti”.