Bil i Hilari Klinton
Profimedia
Bil i Hilari Klinton

Profimedia

Bil i Hilari Klinton, Foto: Profimedia

On tvrdi da je Hilari Kllinton kriva za bombardovanje Srbije i RTS-a 1999. godine i time je digao veliku prašinu u Srbiji.

- RTS je bio na spisku njihovih meta. Razlog zašto je te noći bombardovan RTS je to što je prethodne noći emitovan taj p*rno film Bila Klintona i Monike Levinski. To se pričalo u Vašingtonu. Ja sam radio u Vašingtonu i od četiri izvora imam istu priču. Nije RTS bombardovan zbog toga, on je bio na spisku ciljeva za bombardovanje, ali Hilari je forsirala Bila da to uradi taj dan - ispričao je Bosnić.

Pročitajte još:

Samo bombardovanje je navodno počelo da se "spreči humanitarna katastrofa", koja je zapravo nastala upravo bombardovanjem.

- Cela ta ideja humanitarne intervencije je napravljena pet ili šest godina unapred, kao nova vrsta agresije zato što su videli kraj tog duela između Amerike i Sovjetskog Saveza. "Kako možemo da dobijamo platu za naš vojno industrijski kompleks, koji je 60 odsto američke ekonomij?" Sve elektronske mašine su proizvod vojno industrijskog kompleksa. To su pravili prvo za sebe a onda se komercijalizovalo i proizvodilo za druge - priča Bosnić.