Potencija, muškarci, vijagra
Shutterstock
Potencija, muškarci, vijagra

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Estetski zahvati nisu više predmet interesovanja samo predstavnica nežnijeg pola, već i jačeg.

I dok Novosađanke u klinike najčešće odlaze na zatezanje lica i uvećanje grudi, Novosađani se podvrgavaju operaciji nosa, klempavih ušiju, zatezanja lica, ali i uvećanja penisa. 

Pročitajte još:

 

- Pre trideset godina, oko deset odsto od ukupnog broja pacijenata bili su muškarci, a danas ih je oko 25 odsto. Žene traže veće grudi, a muškarci korekciju penisa. To je slična psihologija. S tim da žene ponekad dolaze na konsultacije sa svojim partnerima, koji onda kalkulišu koliko žele centimetara u grudima za svoje lepše polovine. Muškarac može da se odvoji od mleka, ali ne i od sise. S druge strane, o obimu i veličini penisa muškarci odlučuju sami - kaže plastični hirurg dr Dimitrije Panfilov, koji je do sada operisao više od 300 muškaraca.

Zbog žene tražio novi nos

Plastični hirurg Dimitrije Panfilov pamti i diplomatu, koji je posle 30 godina braka bio očajan, kada je tražio novi i lepši nos, uz obrazloženje da se njegovoj supruzi stari više ne dopada. Ispostavilo se da se njoj više ništa njegovo nije dopadalo, a krivca je našla u muževljevom nosu. Doktor je, na kraju, uspeo da ga odgovori od operacije.

 

Najstariji pacijent imao je više od 60 godina, a najmlađi manje od 20.

- Najčešći razlog zbog kog dolaze jeste nezadovoljstvo seksualnim životom. Ima onih koji žele kombinovano povećavanje penisa, i po debljini i po dužini. Penis se može povećati od jednog do pet centimetara - objašnjava dr Panfilov, uz napomenu da je nedavno imao pacijenta kome je uspeo da produži penis sa 5,7 na 13,3 centimetara. Reč je, kako kaže sagovornik portala „Moj Novi Sad“, o izuzetnom kapitalcu dobrog materijala, od kojeg je moglo tako nešto da se napravi.

 

Povećanje penisa traže i javne ličnosti, pa i političari.

- Svi oni dolaze sami na konsultacije i pomalo su sramežljivi - kaže dr Panfilov.

Nije tajna ni to da stranci posećuju našu državu kako bi obavili neki od gorepomenutih zahvata. Glavni razlog su cene operacija koje su im u Srbiji pristupačnije nego u njihovim matičnim državama.

Cene zahvata kreću se od 500 evra, pa naviše, dok se operacija korekcije penisa izvodi za oko 3.000 evra.