Ovo je dokazano najopasnija namirnica na svetu!

Hayat.ba/Alo.rs/M.Ž. | vesti 2019-04-20 20:57:24 2019-04-20 20:57:24

Ne bi to bilo ništa da upravo tu namirnicu ne konzumiraju milijarde ljudi, i to u abnormalnim količinama.

Tanjug/Filip Krainčanić

Jedna od tih namirnica je čips, koji je izazvao senzaciju u prehrambenom svetu jer su ga pojedini američki mediji poput Natural newsa, Living traditionally, Healthy food house i mnogi drugi proglasili najotrovnijom namirnicom na tržištu hrane u svetu!

Pročitajte još:

 

Mnogi ljudi su uvereni da se čips priprema od krompira, ali kako ovi mediji navode, to je daleko od istine. Kako oni pišu, u prvoj fazi proizvodnje sastojci poput pirinča, pšenice, kukuruza i krompirnih pahuljica mešaju se kako bi se dobilo testo, koje se zatim oblikuje u kalupima, nakon čega se prži u ključalom ulju i prosušuje.

U zadnjoj fazi čipsu se dodaju pojačivači ukusa, koji su sami po sebi toksični. Iako su svi sastojci za smesu od koje se pravi čips genetski modifikovani, jer su jeftiniji i dostupniji, jedan od najopasnijih sastojaka u čipsu nije dodat u procesu proizvodnje, već je nus-produkt prerade. U pitanju je akrilamid.

Preporučujemo i ovo:

 

To je opasna kancerogena supstanca, za koju je odavno poznato da uzrokuje rak kod životinja, a upravo čips ih ima u nenormalnim količinama, daleko od dopuštene mere, navode gore pomenuti mediji. Do stvaranja akrilamida dolazi kod pripreme hrane koja je bila izložena termičkoj obradi pečenjem i prženjem, zbog čega su posebno prisutni u čipsu jer se nakon pečenja na visokoj temperaturi i isušuju na visokoj temperaturi.

Činjenica je da sva hrana koja se obrađuje na temperaturama iznad 100 stepeni sadrži ovu kancerogenu supstancu, a nivo ove materije u popularnoj namirnici koja osvaja svet toliko je iznad dopuštenog, da je 2005. godine Kalifornija tužila jednu fabriku zbog toga što ne upozorava svoje potrošače na opasnosti i otrove opasne po zdravlje koji se nalaze u prehrambenim proizvodima.

Expand player
Pogledajte više