Reka
printskrin
Reka

printskrin

Reka, Foto: printskrin

Smeće koje pluta rekom, ili, ako ćemo govoriti realnije - zaustavlja tok reke - godinama se taloži. Snimci, fotografije, apeli... Čini se da ništa nije dovoljno da nas ošamari i natera da se trgnemo iz bahatosti koja nas je obuzela.

Ikona

Tanjug/Bojan Stekić

 

- Ovako je bilo juče na Lugomiru iza groblja. Neka se svako od vas zapita pre nego što baci plastičnu flašu van predviđenog mesta za bacanje da li je baš ona kap u prepunoj čaši vode. Budite marljivi bar malo da imamo šta da ostavimo našoj deci - piše ispod najnovijeg videa koji je objavljen na Fejsbuku.

Tokom ovih poslednjih poplava, mnogo smeća je isplivalo. Reke su poplavile sela, a smeće je okupiralo tokove.

Snimljeno je čak i kako Na snimku koji je šokirao javnost vidi se kako bager izvlači punu kašiku smeća iz reke, a onda ga vraća u vodu, samo sa druge strane mosta! 

Vrućina

Alo!/Nenad Vujanović

 

Od nadležnih se moglo čuti da se takav postupak obavlja s razlogom, pa da čak ima i svoj stručni naziv - "razmuljivanje". Bagerista je, kažu stručnjaci, zapravo ovim potezom sprečio dodatno izlivanje vode. Razmuljavanje je postupak kojim bager razbija čep koji se stvorio od mulja, nanesenih balvana i drugih gabaritnih predmeta, kako bi voda mogla da proteče. Međutim, i dalje je nejasno zašto gomila đubreta nije bačena sa strane i kasnije samo odvezena na najbliže smetlište.

PROČITAJTE JOŠ: