kome smeta spomenik
prinscreen
kome smeta spomenik

prinscreen

kome smeta spomenik, Foto: prinscreen

Spomenik Stefanu Nemanji sa mačem i Hilandarskom poveljom bode oči drugosrbijancima i delu opozicije, a ovaj skaradni i skandalozni predlog možda bi im više odgovarao.

Arhitekta Slobodan Maldini jedan od učesnika konkursa za izradu spomenika Stefanu Nemanji, kada je upitan šta mu smeta na spomeniku izneo je mnogo stvari za koje se ne može reći da su tačne:

- Smeta mi mnogo toga, pre svega je predimenzioniran, ovaj spomenik je retrogradan, vraća nas u prošlost i smešta nas u grupu retrogradnih kultura. Ovo je banalan primer kako se mi odnosimo prema našoj kulturi - rekao je Maldini koji je inače i predložio ovaj spomenik.

Kako izgleda njegov predlog možete pogledati na slici koju je u jutarnjem programu na TV Happy pokazao politički analitičar Branko Radun, a voditeljka pokazala bliže kameri.

kome smeta spomenik

prinscreen

kome smeta spomenik, Foto: prinscreen

To je taj primer modernog, svetle budućnosti, kulture i lepote. Trebalo je sami da platimo grđenje i pravljenje grotesknih skulptura od najsvetlijih trenutaka i ličnosti sopstvene kulture i istorije i postavimo ovakvo ruglo koje neki nazivaju umetnošću.

Sreća, pa su ovakvi "umetnici" ostali neshvaćeni.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (5)

Pop

30.01.2021 09:05

Човек се родио у погрешно време и на погрешном месту, зато га и не схватамо.

Vladimir

30.01.2021 09:57

Jos jedan .. u majmanju ruku jugosloven (ima i gorih opcija) kome je sve srpsko retrogradno.

branka met

30.01.2021 10:24

A, gde je bilo kakav simbol, znak ili nagoveštaj da je to spomenik Stefanu Nemanji? Ta moderna prikazanja neke stvarnosti su, zapravo, sprdanja sa temom. Zato neka gdin Maldini upriliči svoj spomenik drugosrbijanskoj, autošovinističkoj, politički i intelektualno nezreloj eliti kojoj pripada, jer i tako ta skulptura nema nikakvu simboliku, kao što oni nemaju nikakvu ni ideju, ni značaj, ni vrednost.

srbofobija

30.01.2021 10:54

AMIN...

raca

30.01.2021 18:46

Ja mislim da je njemu žao što nije dobio pare pa zato kuka a da ga pitaju on nema pojma ni ko je nemanja a kamoli šta predstavlja za srbiju