Zoran Đinđić
E-Stock
Zoran Đinđić

E-Stock

Zoran Đinđić, Foto: E-Stock

Naredba je glasila: Niko od njih ne sme biti legitimisan. Izašli su iz letelice i pravo s piste, džipovima sa diplomatskim tablicama, prevezeni su na nepoznatu lokaciju.

Pročitajte još:

 

Među putnicima se nalazio i jedan državljanin Velike Britanije, snajperista po imenu Hil.

Snajperista čiji je metak bio namenjen Đinđiću!

Po svemu sudeći, Hil i njegovi saputnici bili su u zgradi suprotno od one u Admirala Geprata, na jednom prozoru i u zgradi suda, preko puta Vlade. Odmah posle atentata vrlo brzo svi su napustili lice mesta i Srbiju, što nije bilo teško, s obzirom na to da su granice zatvorene tek tri sata nakon likvidacije premijera, a i istraga je bila usmerena u potpuno drugom pravcu.

Zoran Đinđić

Printscreen

Zoran Đinđić, Foto: Printscreen

Hil je navodno bio tridesetogodišnjak, srednje visine, sitnije građe, kratko ošišan i sa izrazito plavim i prodornim očima.

Podsetimo, predsednik Vlade Republike Srbije i lider Demokratske stranke − Zoran Đinđić je pogođen snajperskim hicem 12. marta 2003. godine u 12:25 ispred ulaza broj 5 zgrade Vlade Srbije.

Pročitajte i ovo:

 

Atentat je izvršio Zvezdan Jovanović, pripadnik Jedinice za specijalne operacije, sa prozora kancelarije 55 na drugom spratu zgrade Zavoda za fotogrametriju u Ulici admirala Geprata 14.

 

Komentari (2)

јоле

11.03.2019 15:56

Одлучите се, је ли Хил, или Звездан?

Goga

11.03.2019 16:04

Postoji snimak u dnevniku je emitovan foto-robot. Čovek sa prirodnom kosom i naočarima, svetle boje... Ali šta vredi.