Apoteka
Privatna arhiva
Apoteka

Privatna arhiva

Apoteka, Foto: Privatna arhiva

Da bi očistili lagere i izbegli povraćaj ili uništavanje robe, trgovci su odlučili da građanima ponude preparate upola cene, a rokovi uglavnom ističu kroz mesec dana.

U beogradskoj apoteci na opštini Dušanovac u posebno obeleženim kutijama izloženi su skupi uvozni kozmetički proizvodi, uglavnom kreme za lice, losioni, vitamini, suplementi i to sa popustima od 50 odsto!

Pročitajte još:

 

Kreme koje su u redovnoj prodaji koštale i do 2.000 dinara sada se nude za 1.000 samo zbog toga što su pred istekom roka trajanja.

Rok upotrebe uglavnom ističe sledećeg meseca.

Apoteka

Alo.rs

Apoteka, Foto: Alo.rs

Ova praksa u Srbiji postoji dugo kada je reč o hrani, ali kupci u tim slučajevima imaju vremena da je iskoriste do datuma isteka roka, međutim ovde je očigledno reč o čišćenju zaliha, budući da je poznato da je vraćanje ili uništavanje ovih kozmetičkih proizvoda vrlo skupo.

Pročitajte i ovo:

 

Jer kako drugačije objasniti to da apotekari kremu za lice, uprkos tome što je u roku trajanja još svega dve nedelje, nude iako je jasno da je kupci ne mogu potrošiti u tako kratkom periodu.

Roba koja se povlači iz prometa mora da se uništi na propisan način, što je relativno visoko finansijsko opterećenje za uvoznike.

 

Komentari (2)

rj

31.01.2019 11:24

Pa, bolje i tako,nego da su na gubitku! Razlika ide u dzep!!!Srecno apotekari,ni prvi ni poslednji...Odmah inspekcija,ja cu da ih zovem! Hvala redakciji!!!