OVO ĆE VAS RAZBESNETI Otišli ste u Grčku na more, NEVREME vam je uništilo odmor! Nikako ne krećite odmah nazad za Srbiju! Evo zašto

Turističke agencije nisu dužne da onima koji su se zadesili na letovanju u Grčkoj tokom razornog nevremena vrate novac, izjavio je danas direktor Jute Aleksandar Seničić.

Halkidiki
Halkidiki, Foto: Tanjug/AP

 

* Agencije će izlaziti u susret što se tiče pomoći

* Agencije neće vraćati novac klijentima

* Severna Grčka je pogođena talasom nevremena koje će uticati na turističku sezonu

On je rekao da je ta organizacija pozvala sve svoje članice da turistima koji su protekle noći bili u područjima zahvaćenim nevremenom izađu u susret u smislu pomoći, ali ne i povraćaja novca.

- Agencija nema obavezu da povrati novac, otklonjene su sve prepreke za odmor, jer su putevi raščišćeni - rekao je Seničić.

Vanredna situacija je ukinuta, a očekuje se da u narednim satima stigne struja, a potom i voda. Prema njegovim rečima, agencije ne mogu da turistima obezbede novi smeštaj, jer su već platili prvi. Vanredna situacija koja je proglašena sinoć za područje Nea Mudanje i dela Halkidikija biće ukinuta večeras u 21 sat.

Halkidiki
Halkidiki, Foto: Tanjug/AP

NAJODVRATNIJA PRIČA IZ ČUVENE PIROTSKE KAFANE Bojana godinama radi kao kuvarica, a jedno veče zatekla je svoju pomoćnicu kako radi bolesnu stvar! Umalo nije povratila!

- Apelujemo na agencije članice udrućenja da shodno standardima poslovanja članica YUTA budu maksimalno na usluzi svojim korisnicima usluga i da ukoliko data situacija zahteva iznađu nabolje rešenje u zajedničkom interesu - navedeno je u dopisu koje je udruženje poslalo svojim članicama.

Halkidiki
Halkidiki, Foto: Tanjug/AP

PANIKA U SRBIJI! Građanima se NE JAVLJAJU njihovi najmiliji! Kontakt sa našim turistima u Grčkoj je PREKINUT! Saznajemo šta se zapravo desilo!

Seničić je naveo da se Juta obratila kolegama u Grčkoj turističkoj organizaciji i Ministarstvu turizma Grčke. On je dodao da oni koji nisu na letovanje otišli preko agencija moraju da kontaktiraju Konzulat Srbije u Grčkoj.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi