Novi Pazar
Twitter
Novi Pazar

Twitter

Novi Pazar, Foto: Twitter

Ovako govori Hanefija Krkušić iz Novog Pazara, čiju je maloletnu ćerku neko fotografisao dok je na stepenicama dečjeg odeljenja primala infuziju i tu sliku objavio na socijalnim mrežama. U komentarima su mnogi pisali da dete ima koronu i da je u novopazarskoj bolnici leče na stepeništu jer nema slobodnih kreveta. Međutim, devojčica ima alergiju na perje i nije pozitivna na kovid-19, a infuziju je na stepeništu primila na zahtev svog oca.

Hanefija Krkušić

M. J.

Hanefija Krkušić, Foto: M. J.

Đerlek: Kapaciteti su nam puni

U Novom Pazaru je juče do 15 sati preminulo još petoro ljudi, a u bolnici se leče 363 pacijenta. Na respiratoru je osam osoba.

- Kapaciteti su nam puni. Pacijente prima i vojna bolnica, koja je ispunjena 30 odsto. Nedostaju nam lekari. Lekarske ekipe smo poslali za Tutin i Sjenicu. Lekova i opreme imamo sasvim dovoljno - kazao je Đerlek.

 - Lekovi koje je moje dete primalo nisu pomogli, pa sam je u subotu uveče doveo kod dečjeg lekara. Doktorka i medicinska sestra su se ozbiljno založile za nju. Lečile su moje dete kao da je njihovo najrođenije... Bile su profesionalne i uporne, maksimalno su se trudile oko moje ćerkice - priča Hanefija.

Dežurna doktorka i medicinska sestra su dete opet pregledale i odlučeno je da devojčica bude transportovana u Kraljevo. Tu odluku je doktorka saopštila Hanefiji.

- Dala mi je uput za Kraljevo i rekla mi je da će sanitet stići za nekoliko minuta. Nisam bio spreman za taj put, morao sam da odem do kuće da uzmem detetove stvari. Pre nego što sam otišao, zamolio sam doktorku da moje dete izađe pred odeljenje na vazduh i da joj tu uključe infuziju. Insistirao sam da to učine - kaže Hanefija.

- Otišao sam do kuće i vratio se za deset minuta, a za to vreme je neko fotografisao moje dete i tu sliku objavio. Sanitet je već bio ispred odeljenja kada sam se vratio sa stvarima i krenuli smo u Kraljevo istog trenutka. Nemam ni jednu jedinu ružnu reč da kažem za doktorku i medicinsku sestru, samo bih se ogrešio kada bih nešto loše rekao i zato od nadležnih organa tražim da ispitaju slučaj i da kazne one koji su zloupotrebili moju ćerku i medicinsko osoblje. Direktora bolnice Mirsada Đerleka molim da nagradi doktorku i medicinsku sestru koje su moju ćerku lečile kao da je njihovo dete - kazao je Hanefija Krkušić.

Mirsad Đerlek

M. J.

Mirsad Đerlek, Foto: M. J.

- Borimo se sa koronom, sa prokletim virusom, nemojte da gubimo vreme na borbu sa dezinformacijama koje stvaraju paniku kod građana - apelovao je Đerlek.

PROČITAJTE JOŠ: