Bor
Printskrin
Bor

Printskrin

Bor, Foto: Printskrin

Naime, jedan od osumnjičenih je, preko posrednika, stupio u kontakt sa vlasnikom hotela koji je ovaj počeo da gradi na Kopaoniku. Ovaj mu je, saznaju pouzdano "Novosti", kazao da mu treba partner da završi izgradnju i da će, ako ga ne nađe, biti prinuđen da proda započeti objekat, jer se, u međuvremenu, našao u dugovima.

- Tada ga je taj osumnjičeni za krađu zlata iz RTB pitao "koliko ceni hotel", na šta je vlasnik odgovorio da bi, "u viđenom stanju", bilo potrebno još tri miliona evra kako bi ga završio - kaže izvor lista upoznat sa slučajem. - Osumnjičeni je kazao da je on zainteresovan, da je video hotel i da transakciju mogu da završe već sutradan.

Vlasnik započetog hotela je bio zbunjen i pitao ga da li se šali, jer mu osumnjičeni nije izgledao kao neko ko ima toliko novca.

- Šta imaš ti sa tim kako ja izgledam, bitno je da sam zainteresovan i da imam pare - odgovorio mu je osumnjičeni. - Dovedi sutra svog, a ja ću svog advokata. Hotel će kupiti treće lice, ali su pare moje. I, ako si voljan, daj da to završimo i da ti u toku dana sve "legnu".

Pročitajte još:

Rečeno - učinjeno. Vlasnik započetog hotela na Kopaoniku je prodao deo objekta, a na njegov račun je odmah uplaćena dogovorena suma, piše list.

Podsetimo, zbog sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa 10. maja prošle godine uhapšena su četiri radnika RTB - I. S. (43), Z. P. (52), G. P. (44) i D. M. (45). Uz njih, slobode je tada lišen i S. S. (42), bivši radnik "Zlatare", kao i D. M. (44) i Z. I. (49), nekadašnji radnici preduzeća "Zaštita", koje je ranije obezbeđivalo RTB.

Od prvobitno sedmorice osumnjičenih oduzeto je 48 nekretnina, koje su bile u njihovom ili vlasništvu njihovih bližih rođaka. Reč je o stanovima, lokalima i vikendicama širom Srbije, a pre svega u Beogradu, Novom Sadu, Vrnjačkoj Banji i Zlatiboru. Međutim, sumnja se da osumnjičeni imaju i nekoliko hotela na nekim od najluksuznijih destinacija na svetu. U pretresu stanova i drugih prostorija osumnjičenih, pronađeno je 136.765 evra, 3.897 dolara i 98.000 dinara, kao i više od kilogram zlatnog nakita.

Inače, kako su "Novosti" već pisale, iz "Zlatare" je, u periodu od 1. januara 2014. do 1. aprila 2017. godine nestalo skoro 900 kilograma zlata, vrednog skoro 37 miliona dolara, mada se sumnja da je od 2010. iz RTB "isparilo" najmanje tri tone tog plemenitog metala "teškog" neverovatnih 120 miliona američkih novčanica.

Student naoružan do zuba došao na fakultet, kada su ga pretresli pronašli su nešto mnogo gore!

AUTOR: Alo.rs/ Tanjug/ M.G. DATUM I VREME: 22.10.2019. 10:16 Bečki univerzitet izrekao je zabranu pristupa jednom studentu koji je dolazio naoružan na predavanja. fakultet, studenti, predavanje, Foto: Alo/ Rajko Ristić Nakon što je prošle nedelje, zbog nošenja pištolja na pojasu, izbačen iz amfiteatra, nad studentom je u ponedeljak sprovedena kontrola i kod njega je pronađen nož, saopštio je Univerzitet.

Po dokumentaciji u koju je naš list imao uvid, a koji su sačinili stručnjaci Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju Univerziteta u Beogradu, navodi se da se u spornom trogodišnjem periodu "sa sigurnošću može potvrditi manjak zlata od 243,398 kilograma". U izveštaju o "pljački veka" u RTB Bor dalje se ističe i da "proračune nije ušla dodatnih 655,338 kilograma najčistijeg zlata"! Kako se navodi, osnovni razlog je jer, prilikom prve provere, istražiteljima taj podatak, kako se navodi u izveštaju - "nije bio dostupan"!

ISTRAŽNI organi su, inače, do sada ispitali više od 50 svedoka, među kojima i najodgovornije ljude iz nekadašnjeg RTB. Na pitanje kako je moguće da na kraju godine, kada se svode bilansi stanja, nisu primetili da im fali zlato, svi su listom odgovorili da - ne znaju! Prema poslednjim informacijama, krug osumnjičenih za ovu malverzaciju proširen je na još pet osoba. Međutim, sumnja se da će do kraja postupka lista osumnjičenih za "pljačku veka" biti mnogo duža.

Bonus video

VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!