RUS ZAGRMEO NA HAG Osudili su junaka srpskog naroda, a datum presude NIJE SLUČAJAN (FOTO)

Heroji Srbije su osuđeni na doživotni zatvor

Radovan Karadžić
Radovan Karadžić, Foto: EPA/YVES HERMAN

Predsednik LDPR Vladimir Volfovič Žirinovski osudio je drugostepenu presudu prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću kojom je Karadžić osuđen na doživotni zatvor.

Saopštenje lidera ruske opozicije sa Fejsbuka prenosimo u celosti.

"Vladimir Žirinovski osuđuje pooštravanje kazne Radovanu Karadžiću

Heroji Srbije su osuđeni na doživotni zatvor. Da ne bi postala predmet zapadne agresije, zemlja mora biti jaka kao Rusija!

Radovan Karadžić
Radovan Karadžić, Foto: AP

Zapadne zemlje konstantno vrše nezakonite i nepravedne radnje. Još jedan primer toga je doživotni zatvor, na koji je Haški tribunal osudio Radovana Karadžića. Ovo je junak srpskog naroda, koji je devedesetih branio svoje sunarodnike od genocida i ubistava tokom građanskog rata. Sada je proglašen kriminalcem. Indikativno je da se nova arbitrarnost desila uoči 20. godišnjice bombardovanja Srbije, koje su u martu 1999. godine pokrenule snage NATO-a.

Sa pravne tačke gledišta, nova kazna Karadžiću je besmislica. Da bi se kazna povećala nakon što se optuženi sam žalio na prethodnu presudu - to gotovo nije slučaj u svetskoj praksi. Ocenite koliko je Zapad zloban: žele da borca za sreću srpskog naroda zadrže u zatvoru do kraja života. S obzirom da je taj isti Zapad izazvao raspad ujedinjene Jugoslavije i početak krvavog građanskog rata. Tokom borbe, ne samo Srbi, koji su sada optuženi za sve grehe, uzeli su oružje.

 

Zapad ne poštuje ničiju nezavisnost, ne poštuje pravo drugih naroda da živi kako žele. Kad je Zapad uveren u vlastitu snagu i nekažnjivost, onda vodi agresivne ratove, bombardovanja, sprovodi predatorsku okupaciju nezavisnih država. NATO bi tako izvršio agresiju i na Rusiju, samo da naša zemlja nema najjaču vojsku na svetu i da nije u stanju da uništi bilo kog neprijatelja. Primer iživljavanja nad srpskim herojem pokazuje: sve dok Sjedinjene Države postoje u svetu sa svim svojim marionetskim zemljama, nedopustivo je da zemlje budu slabe i bespomoćne. Rusija mora biti jaka i prosperitetna! Samo tako ćemo sačuvati našu bezbednost i nezavisnost."

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi