OŠ "Emilija Ostojić"
Kancelarija za upavljanje javnim
OŠ

Kancelarija za upavljanje javnim

OŠ "Emilija Ostojić", Foto: Kancelarija za upavljanje javnim

 

Čitava Požega danima bruji o nezapamćenom skandalu koji se dogodio u Оsnovnoj školi „Emilija Ostojić“, kada je đak šestog razreda pretukao direktorku te osmoletke i svoju rođenu majku!

Grom

Profimedia

Kako „Alo!“ saznaje, incident se dogodio nakon što je direktorka Mirjana Vasilijević pozvala na razgovor majku problematičnog dečaka, koji prema rečima nekoliko naših sagovornika godinama maltretira decu u školi, ali i van nje. 

Migrant, ubistvo u Karađorđevoj

Alo.rs

- Trinaestogodišnji dečak je lokalni kauboj koji zlostavlja svu decu u školi, ali i po čitavoj Požegi. U torbi nosi više noževa nego svezaka i knjiga i čini se kao da su sva deca njegovi taoci. Pre nekoliko dana, u prostorijama škole nasrnuo je na majku i direktorku. Povike iz kancelarije čulo je obezbeđenje, koje je jedva uspelo da ga obuzda - navodi za naš list izvor blizak školi i napominje da je veliki problem što ovaj incident nije prijavljen policiji.

OŠ

Youtube Printscreen

OŠ "Emilija Ostojić", Foto: Youtube Printscreen

 

Direktor koji ne prijavi nasilje biće smenjen

U Ministarstvu prosvete su za „Alo!“ rekli da su upoznati sa situacijom u toj školi i da su tamo već poslali tim za borbu protiv nasilja.

- Danas ćemo imati sastanak sa roditeljima i predstavnicima škole kako bismo pokušali da rešimo problem. Kao što smo ranije isticali, svaki direktor koji ne prijavi nasilje u školi biće smenjen - navode u tom ministarstvu.

- Škola je pokazala veliku slabost da se izbori sa ovim nasilnikom, jer niko nije prijavio incident, iako čitava Požega priča o njemu. Mi smo malo mesto i takve stvari je nemoguće sakriti, a roditelji su ogorčeni na rukovodstvo škole, jer ni nakon poslednjeg ekscesa nije reagovalo. Dete koje je jednom prilikom pretukao završilo je u bolnici - uverava naš izvor.

Međutim, kada smo pozvali Mirjanu Vasilijević, direktorku OŠ „Emilija Ostojić“, da prokomentariše saznanja do kojih smo došli, ona nam je rekla da ima „pametnija posla“ nego da priča toj temi.

Goran Abdulov osumnjičen za jezivo ubistvo

Privatna arhiva