Akcija sadnje drveća u studentskim domovima
Alo.rs

Ova akcija sprovodi se u 6 gradova uz podršku 8 studentskih organizacija i parlamenata.

U Studentskom gradu na Novom Beogradu tokom dana biće zasađeno 50 sadnica javora, kleke i kestena, a oko 200 sadnica biće zasađeno u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Novom Pazaru i Kosovskoj Mitrovici.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović zahvalila je studentima na inicijativi za podizanje svesti mladih ljudi o važnosti očuvanja prirode. Navela je da će se kroz radnu grupu, koja će biti fokusirana na osnovce i srednjoškolce, stvoriti bolji životni standard i lepša životna sredina, za koju se, kaže, svi zalažu.

Akcija sadnje drveća u studentskim domovima

Alo.rs

Akcija sadnje drveća u studentskim domovima, Foto: Alo.rs

"Trudićemo se da ovakve akcije budu češće", rekla je Vujović novinarima u Studentskom gradu.

Direktor Studentskog centra Beograd Goran Minić poručio je da se akcijom sadnje drveća nastavlja proces ozelenjavanja i hortikulturnog sređivanja studentskih domova, kako bi postali lepša i zdravija mesta za život studenata.

Minić kaže i da je u prethodnom periodu zasađeno više od 400 sadnica u kompleksima studentskih domova.

"Studenti su današnjim volonterskim učešćem u svim studentskim domovima u Beogradu pokazali kako im je očuvanje zaštite životne sredine i te kako od važnosti", istakao je Minić.

Predsednica Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS) Margareta Smiljanić izrazila je zadovoljstvo što je Studentski centar i ove godine omogućio studentima da učestvuju u takvoj akciji.

Kako je rekla, više od 50 studentskih organizacija, uz podršku osam studentskih parlamenata univerziteta, što obuhvata šest gradova, danas u isto vreme sadi sadnice u svojim studentskim centrima i naučno-tehnološkim parkovima.

"Želimo da pošaljemo poruku da nam je važna životna sredina i uslovi u kojima živimo", rekla je Margareta.

Predsednik Centra za edukaciju i razvoj omladine Beograda (CEROB) Stefan Milić poručio je da se priroda mora čuvati, te da je zaštita životne sredine budućnost, kojoj se, napominje, treba više posvetiti.

Ove godine je 51. godina od kako se obeležava Dan planete Zemlje, a danasnju akciju sadnje drveća inicirali su SKONUS i CEROB.

PROČITAJTE JOŠ: