ZBOGOM LEGENDO Oproštaj od Vladete Jerotića na Novom groblju: Retki su takvi ljudi, možda nije ostavio porod ali jeste DELA

Akademik Vladeta Jerotić koji je preminuo u utorak u 95. godini života biće sahranjen danas u 14 časova na Novom groblju u Beogradu.

Vladeta Jerotić
Vladeta Jerotić, Foto: E stock

Veliki broj članova porodice, prijatelja, kolega došao je da se oprosti od velikog akademika.

Opelo služi patrijarh Irinej, a po poslednjoj želji akademik će biti sahranjen u porodičnoj grobnici pored supruge.

Vladeta Jerotić
Vladeta Jerotić, Foto: E stock

- O Vladeti će govoriti pozvanji od mene. Bio je istinski hrišćanin i u vremenu kad ga je vlast progonila. Niko nije kao on ušao u učenje Biblije i filozofiju života. Bio je čovek vere, nosio je Boga u svom srcu. Retki su takvi ljudi, možda nije ostavio porod ali jeste dela. On će dugo biti prisutan, a njegovu misiju će nastaviti njegova dela. Ispratimo ga molitvom i neka ga Bog primi kao slugu - rekao je patrijarh Irinej tokom služenja opela.

UŽASNI DETALJI SAČEKUŠE Šijana izrešetali iz automata, Sandri pucali u grudi, lice, ruke i noge

Radio je više decenija kao šef Psihoterapeutskog odeljenja bolnice "Dr Dragiša Mišović". Od 1985. kao profesor po pozivu predavao je Pastirsku psihologiju i medicinu na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu.

BEOGRAĐANINU (30) POZLILO TOKOM VOŽNJE, USLEDILA DRAMA! Bio je plav, nije disao! Sestra je u suzama govorila da je mrtav, a onda se dogodilo ČUDO!

Jerotić je razvio obimnu i plodnu publicističku delatnost iz graničnih oblasti religije i psihoterapije i filosofije i psihijatrije. Takođe je održao predavanja iz psihijatrije, religije i književnosti u gotovo svim većim gradovima Jugoslavije.

"NE MRZIM CRNU GORU" Sara Vidak ekskluzivno za "Alo!", Srpkinja otkrila da li će da se vrati u zemlju koja ju je zatvorila na MESEC DANA

Od 1984. godine Vladeta Jerotić bio je član Udruženja književnika Srbije, a bio je i redovan član Medicinske akademije i Srpske akademije nauka i umetnosti.

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

 • Korisnik: Mladen
  06/09/2018 - 17:45
  Laka mu crna zemlja ,njegova djela ce ostati upamcena mnogim generacijama.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi