Zima, kiša
Alo!/Masanori Jošida
Zima, kiša

Alo!/Masanori Jošida

Zima, kiša, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Tokom sutrašnjeg dana, temperatura će se kretati u rasponu od 4 do 8 stepeni, a duvaće slab, pretežno jugoistočni vetar, brzinom do 5 metara u sekundi. Dan će obeležiti oblačno i suvo vreme, dok se u večernjim časovima očekuje kiša.

Jutarnje časove obeležiće oblačno i suvo vreme, s temperaturom od 4 stepena. Tokom dana vreme se neće menjati, dok se u večernjim časovima očekuje kiša.

Najviša dnevna temperatura iznosiće 8 stepeni, a duvaće slab, pretežno jugoistočni vetar, brzinom do 5 metara u sekundi. Tokom noći očekuju se nešto obilnije padavine, koje će temperaturu spustiti na 4 stepena.

Biometeorološka prognoza za četvrtak, 12. decembar

Osobe sa srčanim problemima i varirajućim krvnim pritiskom mogu osetiti pojačane tegobe. Oprez se savetuje i astmatičarima i nervno labilnim osobama. Moguće meteoropatske reakcije su malaksalost, glavobolјa i neraspoloženje

I u Beogradu će sutra, prema prognozi RHMZ, biti pretezno oblačno i malo toplije, posle podne i uveče povremeno sa slabom kišom.

Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od 1 do 3 stepena, a najviša oko 8 stepeni.

Prema izgledima vremena do 19. decembra, u petak se očekuje umereno oblačno i suvo, posle podne uz pojačanje jugoistočnog vetra.

Uveče jače naoblačenje sa zapada, koje će tokom noći ka suboti i u subotu ujutru usloviti kišu u svim krajevima, a na planinama sneg, u košavskom području vetrovito sa umerenim i jakim, a na jugu Banata povremeno i olujnim jugoistočnim vetrom.

U subotu posle podne postepeni prestanak padavina, delimično razvedravanje i slabljenje vetra. Od nedelje suvo sa sunčanim periodima i toplije.