On je nemoguće dete, od koga zaziru čak i odrasli! Kada su se preselili zbog njega, roditelji su se vadili NA OVAJ RAZLOG!

N. Gavrilov E.Sadiku | vesti 2018-06-07 09:22:20 2018-06-07 09:22:20

Talas vršnjačkog nasilja nastavlja da šokira! Zoran Grujić (49), koji je pucao na supružnike Janković u njihovom stanu u Zemunu, uradio je to jer je, navodno, L. J. (11), njihov sin, „pipkao“ njegovog sina! Kako nezvanično saznajemo, maloletni L. J. je problematičan, zbog čega su njegovi roditelji bili prinuđeni da se sele više puta i da ga upisuju u različite škole.

Dejan Briza Alo

 U nedelju uveče Grujić je pucao na supružnike Stanišu i Katarinu Janković naočigled njihovog sina L. J., koji je, navodno, i napravio problem. Prema prvim informacijama, L. J. je pretukao sina Zorana Grujića, međutim, kako smo naknadno saznali, dečak se žalio na bolove u predelu penisa i anusa, zbog čega se sumnja da je čak seksualno uznemiravan. Poznavaoci porodice Janković nemaju reči hvale za njih i njihovog sina, čak govore da je reč o „nepopravljivom detetu, koje pravi haos gde stigne“.

 - Dečak L. J. je nemoguće dete, od njega zaziru čak i odrasli! Od prvog do drugog razreda išao je u jednu školu u Zemunu u naselju Sava Kovačević. Međutim, mali je pravio toliki haos da je roditeljima čak data preporuka da „promeni školu“. Jankovići su se nakon toga preselili iz Beograda u sremsko selo Obrež, pod izgovorom „da im je dosta grada“ - kaže naš dobro obavešteni izvor.

 Prema njegovim rečima, haos se nastavljao i u mirnom sremačkom selu, odakle su Jankovići takođe planirali da odu.

- U Obrežu je nastavio školovanje u njihovoj osnovnoj školi. Nije prošlo nekoliko dana, a već su sva deca bežala od malog L. J. i nisu želela da se druže sa njim. Dečak je pravio probleme mlađima i odraslima! Posle dve godine roditelji su odlučili da ga upišu u novu školu. Reč je o školi „Kralj Petar Prvi“ u Zemunu, zbog čega su i došli u Goce Delčeva, gde se dogodila pucnjava. Tek što su Jankovići došli u Zemun, privremeno, mali je već napravio rusvaj. On je, navodno, napao Zoranovog sina, skinuo mu gaće, a zatim ga pipkao po intimnim delovima tela. Njegov otac, kada je to saznao, otišao je kod Jankovića, a zatim je nastalo krvoproliće. Dečak je čak, kad se dogodila pucnjava, hladnokrvno posmatrao! Njegovi roditelji su ranjeni i oporavljaju se u Obrežu - kaže naš sagovornik i dodaje da je napadač Zoran Grujić saslušan u Višem javnom tužilaštvu, gde je izneo svoju odbranu.

 

Novi snimak tuče devojčica

U utorak se desila prava drama u Žarkovu, kada je devojčica N. G. (15) pretila da će se ubiti. Navodno je pre toga popila lekove, isekla vene, a zatim se popela na terasu i pretila da će skočiti. Nakon što je drama okončana, ubrzo se pojavio snimak žestokog vršnjačkog nasilja na društvenim mrežama, na kojem devojčica brutalno udara drugu, mlađu od nje dve godine. Kako saznajemo, akterka tog snimka je upravo N. G., koja je htela da skoči s terase u Žarkovu. Ona je urlala i brutalno šamarala devojčicu, koja je na sve načine pokušavala da se odupre i pobegne, dok su sve to posmatrali njihovi drugari. - Ustani! Ustani gore, bre, kad ti kažem! - vikala je i psovala N. G., a zatim je nemilosrdno šamarala i udarala nesrećnu devojku, dok su drugari pokušavali da je smire jer su videli da je „đavo odneo šalu“.

 

 

Kako saznajemo, Tužilaštvo mu je predložilo pritvor zbog mogućeg uticaja na svedoke, uznemiravanja javnosti, ali i mogućnosti da ponovi zločin.

Hronologija

decembar 2017 - Učenik osmog razreda P. K. (14) uboden je nožem dva puta u leđa, u šumi nedaleko od OŠ „Vladimir Rolović“. Napadač N. P. (14) takođe je bio učenik osmog razreda, a slučaj je tada preuzelo odeljenje za maloletnike.

decembar 2017 - Ž. V. (16) iz Stare Pazove je lakše povređena kada je na nju nasrnula J. I. (16), i to u toku nastave u gimnaziji „Branko Radičević“. Do incidenta je, navodno, došlo zbog svađe oko Fejsbuka jer se žrtva dopisivala s dečkom u koga je nasilnica bila zaljubljena.

novembar 2017 - Devetogodišnjeg učenika trećeg razreda Prve osnovne škole u Valjevu trojica vršnjaka su u učionici za vreme odmora oborila na pod i nemilosrdno gazila. x novembar 2017 - Na društvenim mrežama pojavio se snimak iz Tehničke škole „Mileta Nikolić“ u Aranđelovcu na kojem se može videti grupa učenika koji iz sve snage udaraju devojčicu koja sedi na stolici.

 

Vršnjačko nasilje nije proizvod 21. veka, ali svakako poslednjih godina imamo sve učestalije primere da su deca nemilosrdna jedna prema drugoj. Premlaćivanja, seksualna uznemiravanja, silovanja, šamaranja, često zabeležena kamerama telefona, a zatim postavljena na „jutjubu“, nešto je što svakodnevno šokira javnost.
Izvesna količina agresije ja, zapravo, sastavni deo psihičkog života svakog čoveka, međutim, postoje deca koja u najranijim godinama detinjstva ispoljavaju različite oblike agresivnog ponašanja. Oni bi trebalo da budu prepoznati od stručnjaka kako bi se uložio napor da takva deca ne postanu nasilnici. Psihijatar Slavica Đukić Dejanović kaže da je to moguće kroz posebne programe, sportske i društvene aktivnosti.

Napadnuta ćerka Vuka Roksandića

Vuk Rosandić, nekadašnji član pop grupe „Ruž“, pre tri godine je bio u centru pažnje zbog sumnje da je išamarao dve devojčice od 15 godina jer su napale njegovu ćerku. Medijima su se obratili i Roksandić i njegova ćerka, koji su ispričali da su devojčice bez ikakvog razloga šamarale i maltretirale njegovu ćerku. - Ošamarile su me pet puta. Jedan šamar je bio toliko jak da sam glavom udarila o zid - ispričala je devojčica. Roksandić je rekao da je sa ćerkom otišao da pronađe devojčice, kada je, navodno, pored velikog broja uvreda od strane maloletnica, dobio i udarac daskom jedne od njih. Devojčice su tvrdile da ih je šamarao i da je jednu čak i šutirao.

 - U ranom psihomotornom razvoju se formira ličnost deteta. Veoma intenzivna deca, sklona velikoj agresiji, deca koja na male povode deluju drastično, agresija prema životinjama, drugarima, lomljenje igračaka, vrištanje... To su deca koja govore da će njihove reakcije kada se ne budu zadovoljavali svi njihovi prohtevi biti možda opasna po okolinu i njih same. Takvu decu nikako ne treba stigmatizovati, ona prosto imaju takva svojstva tada, ali zato sa njima treba raditi, sa njihovim roditeljima, njihovim vaspitačima... Prevencija nasilja uopšte ne počinje u zrelom dobu, kažu: „Razgovaraćemo u srednjim školama.“ Vrtići su zapravo mesta gde se mora raditi na usmeravanju te negativne agresivne tendencije, koju svaki čovek nekad ima. Od društvenih igara tipa „Ne ljuti se čoveče“ do određenih sportova u kojima se ta negativna energija prazni i troši do određenih sugestija roditelja, uputstvima za decu, što stručnjaci dobro rade. Mi stručnjaci i vi iz medija imamo najveći stepen odgovornosti - rekla je za naš list Slavica Đukić Dejanović.

 

Expand player
Pogledajte više