Olujni udari krenuli u toku noći, od danas drastična promena vremena! Uskoro kreće i sneg

A. V. | vesti 2021-01-24 19:44:07 2021-01-24 19:44:07

Nakon toplog vikenda, sa temperaturama većim od očekivanih za ovo doba godine, stiže zahlađenje.

facebook

Kako je za „Alo!“ rekao meteorolog Đorđe Đurić, od danas stiže zahlađenje, ali ono neće biti drastično, već će temperature ostati u vrednostima predviđenim za ovo doba godine.

- Danas nakon oblačnog jutra sa kišom, susnežicom i snegom, sledi kratkotrajno razvedravanje, tako da će sredinom dana biti sunčanih intervala, a onda poslepodne i uveče sa zapada će uslediti novo naoblačenje, koje će u toku večeri doneti padavine. Temperature će se u toku dana kretati od 4 do 10 stepeni - rekao je Đurić.

U utorak će, kako je rekao, u celoj Srbiji biti oblačno i hladno sa susnežicom i snegom, uz manje formiranje snežnog pokrivača.

- Iako će biti hladno, to će biti temperature iznad nule, pa se sneg koji padne, neće mnogo zadržavati u nižim predelima. Nakon toga sledi prestanak padavina. U sredu suvo i prohladno. Ujutru će biti slabog mraza, tokom dana od 2 do 7 stepeni. U četvrtak nakon hladnog jutra sa mrazom, tokom dana novo naoblačenje, a krajem dana i kiša, susnežica i sneg. U petak toplije, većinom kišovito - kazao je Đurić.

Pročitajte:

Expand player
Pogledajte više